Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Rietstok, Gemonde, herbegrenzingsverzoek landelijke kern en zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst (art. 3.8 Wro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening 3 bekend, dat vanaf vrijdag 16 December 2022 tot en met donderdag 26 januari 2023 zes weken ter inzage ligt:

 

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Rietstok Gemonde en

  • 2.

    het bijbehorend herbegrenzingsverzoek landelijke kern en

  • 3.

    de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst

Ontwerpbestemmingsplan en bijbehorend herbegrenzingsverzoek landelijke kern

Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om op deze locatie 28 woningen te realiseren. De woningen bestaan uit 13 rijwoningen, 2 twee-onder-een kapwoningen, 7 levensloopbestendige woningen en 6 vrije kavels. Ten behoeve van deze ontwikkeling is een overeenkomst afgesloten met de initiatiefnemer, die het plan ook gaat realiseren. Daarom hoeft geen exploitatieplan ter visie te worden gelegd.

Om het ontwerp bestemmingsplan Rietstok mogelijk te maken is het college van burgemeester en wethouders voornemens om een herbegrenzingsverzoek van een werkingsgebied landelijke kern in te dienen bij Gedeputeerde Staten, conform artikel 6.2 van de Interim Omgevings Verordening van Provincie Noord-Brabant. Het werkingsgebied landelijke kern wordt uitgebreid en een deel van het werkingsgebied groen blauwe mantel met historische waarden wordt verwijderd. De dorpskern wordt daardoor ruimer afgerond om het ontwikkelen van 3 woningen mogelijk te maken in aansluiting op 25 woningen in de landelijke kern.

Zakelijke beschrijving Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken op grond van art. 6.24, derde lid Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeente op 10 maart 2022 een anterieure exploitatieovereenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro heeft gesloten voor de ontwikkeling van de locatie Rietstok te Gemonde, kadastraal bekend gemeente Sint-Michielsgestel, MCG00D nr 3923, 3925, 3927, 3928, 1590, 3674, 3642, 3950, 3948 en een (deel van 3922). Een anterieure exploitatieovereenkomst is een overeenkomst over de grondexploitatie die de gemeente met één of meerdere grondeigenaren sluit op het moment dat er (nog) geen exploitatieplan is. Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

Kennisgeving M.e.r.-beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije-m.e.r. beoordeling, die ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan ‘Rietstok Gemonde’’ is uitgevoerd blijkt dat er door het plan geen negatieve milieugevolgen optreden. Op 6 December 2022 heeft het college van B&W besloten dat er daarom geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan. De vormvrije-m.e.r. beoordeling maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan. Tegen dit besluit kunt u geen bezwaar en beroep indienen. U kunt hier wel op reageren in het kader van de nu voorliggende procedure van het bestemmingsplan.

Ter inzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Rietstok, Gemonde met de daarop betrekking hebbende stukken (inclusief herbegrenzingsverzoek landelijke kern) en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen vanaf vrijdag 16 December 2022 tot en met donderdag 26 januari 2023 voor een ieder zes weken ter inzage bij de receptie in het gemeentekantoor van Sint-Michielsgestel, Meanderplein 1 te Sint-Michielsgestel. Kijk voor onze actuele openingstijden op onze website www.sint-michielsgestel.nl.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken (inclusief herbegrenzingsverzoek landelijke kern) zijn digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0845.BP2021RietstokGMD-OTW2.

Zienswijzen

Tot en met 26 januari 2023 kan iedereen zienswijzen indienen tegen ‘’het ontwerpbestemmingsplan’’ en/of ‘’het herbegrenzingsverzoek landelijke kern’’. Dat kunt u schriftelijk of mondeling doen.

Schriftelijke zienswijzen tegen ‘’het ontwerpbestemmingsplan’’ moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Schriftelijke zienswijzen tegen ‘’het herbegrenzingsverzoek landelijke kern’’ moeten worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Sint-Michielsgestel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met de mevrouw A. Wintjes van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via het mailadres a.wintjes@mijngemeentedichtbij.nl.

Sint-Michielsgestel, 15 December 2022

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

De secretaris,

D. van Eeten

De Burgemeester

H. Looijen

Naar boven