ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HUIZERSDIJK 11 ZEVENBERGEN

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 14 december 2022 tot en met 24 januari 2023 voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan “Huizersdijk 11 Zevenbergen” (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPZBHuizersdijk11-BP30) ter visie ligt. Het plan is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie in te zien.

Daarnaast is het plan digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de gemeentelijke website vind u een link naar de juiste plaats op deze pagina (www.moerdijk.nl/Ruimtelijkeplannen.html).

 

Inhoud

Het plangebied voor dit bestemmingsplan is het bedrijfsperceel Huizersdijk 11 te Zevenbergen (kadastraal bekend gemeente Zevenbergen, sectie L, nr. 2694, 2695 en sectie P, nr. 29). Het plan maakt de opsplitsing van het perceel in maximaal 9 kleinere bedrijfspercelen mogelijk. Bij ieder bedrijf is de realisatie van een bedrijfswoning toegestaan. Op de verbeelding van het bestemmingsplan is een specifieke strook (aan de zijde van de Roode Vaart) aangewezen waar de bedrijfswoningen gerealiseerd moeten worden. Op de percelen mogen bedrijven worden gevestigd van maximaal milieucategorie 2.

 

Crisis- en herstelwet

De keuze is gemaakt om dit plan op te stellen als een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte, als voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet. De verbrede reikwijdte heeft betrekking op regels over geluid die in dit plan zijn opgenomen. De gemeente Moerdijk is aangewezen als gebied waar geëxperimenteerd mag worden met de systematiek van een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte (omgevingsplan). Dit is vastgelegd in het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet.

 

Reageren?

Iedereen kan tot en met 24 januari 2023 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op de beide ontwerpbestemmingsplannen. U kunt dit doen door een brief te sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of een mail te sturen aan info@moerdijk.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Huizersdijk 11 Zevenbergen”.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0168. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk.

Naar boven