Gemeente Amstelveen – Ter inzage legging vastgesteld bestemmingsplan Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114 en een besluit hogere grenswaarden

Z22-018058

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 30 november 2022 het bestemmingsplan “Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114” heeft vastgesteld (IDN : NL.IMRO.0362.08K-VG01).

Plan

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om op de locatie Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114, waar nu nog een kantoorgebouw staat, een nieuw appartementengebouw te realiseren met maximaal 310 appartementen.

Plangebied

Het project is gesitueerd ten noorden van de A9, aan de noord­oostzijde van het Stadshart. Het pand wordt aan de noordzijde begrensd door de Mr. G. Groen van Prinstererlaan, aan de oostzijde door de Burgemeester Haspelslaan die overloopt in de Stadstuinen. Aan de westzijde ligt een groenstrook met water. Aan de zuid/ zuidoostzijde zijn kantoren en appartementengebouwen gesitueerd.

Ontheffing hogere grenswaarde

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 8 november 2022 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor het project. Het verzoek hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de gevels van een aantal appartementen als gevolg van wegverkeerslawaai van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan en de Burg. Haspelslaan. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Ter inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 9 december 2022.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

- de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.08K-VG01

- en op de gemeentelijke website onder: http://ro0362.ropubliceer.nl

- de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op afspraak: 020-5404911).

- in InZicht, boven de bibliotheek, Stadsplein. Zie voor openingstijden https://amstelveeninzicht.nl/

Beroepsmogelijkheid

Het instellen van beroep tegen het besluit is mogelijk van 10 december 2022 tot en met 20 januari 2023. Een ieder die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden kunnen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven