Verkeersbesluit individuele gehandicaptenparkeerplaats Goethehof 36

 

 

Wettelijke bepalingen

Gelet op de artikelen 15 en 18 van de wegenverkeerswet 1994 heeft het college van Burgemeester en wethouders van Huizen een verkeersbesluit genomen.

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Aanleiding

Er is een aanvraag ingediend voor een individuele gehandicapten parkeerplaats nabij de Goethehof 36. Om een parkeerplek aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een verkeersbesluit nodig.

 

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op artikel 21 van de BABW heeft het verkeersbesluit de volgende doelstelling(en):

het verzekeren van de veiligheid op de weg;het beschermen van weggebruikers en passagiers.

 

Overwegingen

De aanvrager voldoet aan de toetsingseisen en komt daarmee in aanmerking voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats:de aanvrager beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart bestuurder;de gehandicaptenparkeerkaart was ten tijde van de aanvraag nog langer dan 6 maanden geldig;de aanvrager beschikt niet over parkeren op eigen terrein. De exacte locatie van de te reserveren gehandicaptenparkeerplaats is aangegeven op de tekening in de bijlage.

 

Overleg politie

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van de politie, vertegenwoordigd door een verkeersspecialist van de eenheid Midden-Nederland.

 

BESLUIT

Op grond van de voorgaande overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders van

de gemeente Huizen besloten tot het aanwijzen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats door het plaatsen van het verkeersteken E6 en onderbord met kenteken, ter hoogte van nummer Goethehof 36, zoals weergegeven op de bijgaande tekening.

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Het college van burgemeester en wethouders

Namens deze,

A. Versluis

Afdelingshoofd openbare werken

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u een bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 5, 1270 AA Huizen.

Dient u het bezwaarschrift in binnen zes weken na de dag waarop deze brief aan u is gezonden. Zorgt u ervoor dat het bezwaarschrift ten minste de volgende gegevens bevat:

uw naam, adres, en handtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van de brief vermelden of een kopie van deze brief meesturen);

de reden(en) waarom u bezwaar maakt.

Als u een bezwaarschrift indient, kunt u ook een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dat doet u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Het adres is: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Naar boven