Kennisgeving voorgenomen verkoop - Huesmolen, Hoorn

 

 

Intentie tot verkoop grond Huesmolen

Gemeente Hoorn heeft het voornemen om grond te verkopen aan Baetland Vastgoed Ontwikkeling B.V. ten behoeve van de ontwikkeling van een woongebouw met in de plint detailhandel, maatschappelijke functies en commerciële dienstverlening. De grond is gelegen in de Huesmolen te Hoorn en heeft een oppervlakte van circa 52 vierkante meter.

 

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is de gemeente van oordeel dat bij deze verkoop Baetland Vastgoed Ontwikkeling B.V., de enige serieuze gegadigde is.

 

Argumenten

De gronden betreffen reststroken, die mede bestemd zijn om de grenzen van het plangebied recht te trekken. Daarnaast zijn deze reststroken onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van Baetland Vastgoed Ontwikkeling B.V. in de Huesmolen en daarmee zijn de percelen niet als zelfstandige percelen te ontwikkelen.

 

Termijn reactie

De gemeente Hoorn zal drie (3) weken na de datum van deze publicatie overgaan tot het over dragen van de betreffende grond, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Voor nadere inlichtingen mevrouw A. Lai-Moreira (grondzaken)

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven