Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van Subsidieregeling Ruimte voor duurzaam initiatief Amsterdam in verband met een verlenging van de looptijd van subsidie voor duurzame projecten en programma’s (Wijzigingsbesluit RvDI looptijdverlenging 2023)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 4:23, derde lid onder d van Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Amsterdam 2013, gezien de het vervallen van de oude regeling en gezien de duurzaamheidsdoelstellingen van het college in het coalitieakkoord ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’,

 

Besluit de subsidieregeling Ruimte voor duurzaam initiatief Amsterdam als volgt te wijzigen:

Artikel I  

  • 1.

    In artikel 2.2, eerste lid wordt het bedrag € 200.000,- gewijzigd naar € 100.000,-.

  • 2.

    In artikel 2.2, tweede lid wordt het bedrag € 400.000,- gewijzigd naar € 200.000,-.

  • 3.

    In artikel 2.7, eerste lid onderdeel a wordt de datum 31 december 2022 gewijzigd naar 30 juni 2023.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel II  

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit RvDI looptijdverlenging 2023.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 29 november 2022

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Dit wijzigingsbesluit strekt er toe om de looptijd van het op projecten en programma’s gerichte deel van de subsidieregeling Ruimte voor Duurzaam Initiatief Amsterdam (RvDI) te verlengen. De beoogde verlenging van de looptijd van de regeling is 6 maanden. De regeling liep in principe op 31 december 2022 af, maar terwijl een passende ondersteuning van project- en programmamatige initiatieven wordt uitgewerkt is het wenselijk om de subsidie te continueren.

 

In het derde lid van artikel 1 wordt de aanvraagbaarheid van de regeling aangepast. subsidieaanvragen die binnenkomen tot en met 30 juni 2023 worden na deze wijziging niet direct meer geweigerd. Gelet op de beperkte nieuwe aanvullende looptijd van 6 maanden wordt het jaarlijkse bedrag dat beschikbaar is voor deze subsidie, in het eerste en tweede lid van artikel I, gehalveerd. Het is niet de bedoeling om in de helft van de tijd hetzelfde bedrag aan subsidie te verlenen. Op deze manier drukt deze looptijdverlening ook minder op de voor duurzaamheid beschikbare budgetten.

Naar boven