Gemeente Bergeijk - Bekendmaking planontwikkeling 'Hooge Berkt II'

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 83 Wet geluidhinder, hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer en artikel 3.4 en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij op 29 november 2022 hebben besloten:

  • 1.

    dat geen milieueffectrapportage opgesteld hoeft te worden voor het bestemmingsplan 'Hooge Berkt II';

  • 2.

    het bestemmingsplan ‘Hooge Berkt II’ als ontwerp in procedure te brengen;

  • 3.

    hogere grenswaarden voor het project Hooge Berkt te Bergeijk vast te stellen, en;

  • 4.

    voornemens te zijn om Gedeputeerde Staten te verzoeken om in te stemmen met de herbegrenzing van het stedelijk gebied volgens de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant.

Inzage

  • Ontwerpbestemmingsplan en aanmeldingnotitie m.e.r.-beoordeling

    Het ontwerpbestemmingsplan 'Hooge Berkt II' met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPBhbe1108-ONTW, met daarin als bijlage opgenomen de aanmeldingnotitie m.e.r.-beoordeling, liggen met ingang van donderdag 8 december 2022 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.

    Het ontwerpbestemmingsplan 'Hooge Berkt II' voorziet in een woningbouwontwikkeling voor circa 200 woningen aan de Hooge Berkt te Bergeijk en is digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien op het gemeentehuis na telefonische afspraak (tel. 0497-551455).

  • Herbegrenzing Interim omgevingsverordening Noord-Brabant

    Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een herbegrenzing van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant. Op de planverbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is het plangebied, waarop het verzoek tot herbegrenzing betrekking heeft, aangeduid. Burgemeester en wethouders zijn voornemens na afloop van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken in te stemmen met deze herbegrenzing.

  • Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde

    Het ontwerpbesluit met ter zake zijnde stukken (akoestisch onderzoek) liggen vanaf donderdag 8 december 2022 zes weken ter inzage. Inzage is mogelijk op het gemeentehuis na telefonische afspraak (tel. 0497-551455).

Reageren

  • M.e.r. beoordelingsbesluit

    Het m.e.r. beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing ten behoeve van het nog vast te stellen bestemmingsplan 'Hooge Berkt II'. Volgens artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open. Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

  • Ontwerpbestemmingsplan

    Iedereen kan met ingang van donderdag 8 december 2022 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

  • Herbegrenzing Interim omgevingsverordening Noord-Brabant

    Iedereen kan met ingang van donderdag 8 december 2022 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling om een zienswijze in dienen tegen het voornemen om ten behoeve van dit bestemmingsplan een verzoek tot herbegrenzing van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant aan te vragen. Zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij ons college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

  • Hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

    Belanghebbenden kunnen met ingang van donderdag 8 december 2022 gedurende zes weken schriftelijke of mondelinge zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kenbaar maken bij ons college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer B. van Dorsten op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 15 december om 19.00 uur zal voor belangstellenden een informatiebijeenkomst worden gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Tijdens deze bijeenkomst zal het ontwerpbestemmingsplan worden gepresenteerd. Om de informatiebijeenkomst te kunnen bijwonen dient u zich aan te melden via www.bergeijk.nl/informatieavond-hooge-berkt-II.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk

J.J. van der Windt

Gemeentesecretaris ad interim

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven