Ontwerpbestemmingsplan “Biestsestraat 26, Biest-Houtakker”, gemeente Hilvarenbeek

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilvarenbeek maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 8 december 2022 tot en met 18 januari 2023 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan:

“Biestsestraat 26, Biest-Houtakker“

Omschrijving plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van een voormalig kerkgebouw tot 5 wooneenheden met de mogelijkheid om in plaats van een woning een kantoorunit te realiseren. Bij deze herontwikkeling wordt de monumentale status van het gebouw gerespecteerd.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt aan Biestsestraat 26 te Biest-Houtakker. Op de verbeelding die bij het bestemmingsplan hoort kunt u zien waar de exacte grens van het plangebied ligt.

Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst

Voor het onderhavige plan is op grond van artikel 6.24, lid 1 Wro tussen de initiatiefnemer en de gemeente een anterieure overeenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het verhalen van kosten die de gemeente maakt vanwege het verlenen van haar planologische medewerking aan het bestemmingsplan.

Stukken inzien

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst digitaal raadplegen en/of inzien bij het team Burgerzaken/KCC van het gemeentehuis.

Wilt u deze stukken inzien? Neem dan minimaal twee werkdagen van tevoren contact met ons op via gemeente@hilvarenbeek.nl of (013) 505 83 00.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0798.BPBiestsestraat26-ON01

Indienen zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Dat kan schriftelijk, digitaal of mondeling. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar:

Gemeenteraad van Hilvarenbeek

Postbus 3

5080 AA Hilvarenbeek

Digitale zienswijzen kunt u indienen via het online formulier “Zienswijze indienen” op www.hilvarenbeek.nl/zienswijze. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Wilt u uw zienswijze mondeling kenbaar maken, neem dan contact op met het team Ruimtelijke Ontwikkeling & Vergunningen, via (013) 505 83 00.

Tegen de anterieure overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Hilvarenbeek, 7 december 2022

burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek,

burgemeester

de heer E.M.L. Weys

secretaris

de heer F.M. Jansen

Naar boven