Tweede wijziging van de beleidsregels eenmalige energietoeslag 2022 Meppel in verband met het eenmalig categoriaal verstrekken van een energietoeslag aan huishoudens met een laag inkomen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel

gelet op de uitspraak van de Rechtbank Gelderland ECLI:NL:RBGEL:2022:4263.:

  • -

    waarbij in deze uitspraak is geoordeeld dat studenten niet bij voorbaat mogen worden uitgesloten van de energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen.

overwegende dat:

  • -

    het college vindt dat in de regeling geen sprake mag zijn van een verboden onderscheid

  • -

    de hardheidsclausule de uitvoering tijdelijk heeft opgevangen, maar dit geen structureel gebruik mag worden

  • -

    het daarom wenselijk is voor dit doel de beleidsregels eenmalige energietoeslag 2022 Meppel in verband met het eenmalig categoriaal verstrekken van een energietoeslag aan huishoudens met een laag inkomen te wijzigen.

besluit vast te stellen de tweede gewijzigde beleidsregels Eenmalige energietoeslag 2022 gemeente Meppel.

 

TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

De beleidsregels Eenmalige energietoeslag 2022 gemeente Meppel wordt als volgt gewijzigd:

 

In artikel 2, lid 1 wordt na laag inkomen toegevoegd: en studenten wo, hbo en mbo die aan dezelfde voorwaarden voldoen met een zelfstandige woonruimte én een eigen energiecontract.

 

In artikel 2, lid 1 wordt na de toevoeging een punt geplaatst en begint “wordt ambtshalve of op aanvraag als bijzondere bijstand verleend.” Wordt met een hoofdletter.

 

In artikel 2, onder 5 sub c wordt na studiefinanciering 2000 toegevoegd: en de woon- en energiekosten deelt en betaalt aan een verhuurder

 

TOELICHTING

Door de tweede wijziging kunnen studenten die in gelijkluidende omstandigheden verkeren als de doelgroep van de categoriale bijzondere bijstand energietoeslag 2022 gebruik maken van de regeling.

Naar boven