Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening internetwinkels en darkstores met flitsbezorging’

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening internetwinkels en darkstores met flitsbezorging’ met identificatienummer NL.IMRO.0307.BP00220-0201, met inbegrip van bijbehorende stukken, voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het bestemmmingsplan is een paraplubestemmingsplan waarmee voor alle vastgestelde ruimtelijke plannen, voor zover die betrekking hebben op gebouwen en gronden met de (mede)bestemming detailhandel, dezelfde regeling voor internetwinkels en darkstores met (flits)bezorging gaat gelden. Zodra deze Parapluherziening in werking treedt, kunnen er in principe geen nieuwe vestigingen van internetwinkels en darkstores met (flits)bezorging worden geopend. Initiatiefnemers kunnen wel een aanvraag omgevingsvergunning indienen om de functie van internetwinkel en darkstores met (flits)bezorging alsnog mogelijk te maken. De gemeente zal dan aan de hand van een aantal criteria beoordelen of een bedrijf op die plek mogelijk is en onder welke voorwaarden. De criteria zijn opgenomen in het bestemmingsplan.

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘‘Parapluherziening internetwinkels en darkstores met flitsbezorging’’ met inbegrip van bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 8 december 2022 gedurende zes weken (dus tot en met woensdag 18 januari 2023) ter inzage op het stadhuis, Stadhuisplein 1. De stukken kunnen ook worden geraadpleegd op de website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoek op titel van het plan of op status ‘ontwerp’). Het ontwerpbestemmingsplan ‘‘Parapluherziening internetwinkels en darkstores met flitsbezorging’’ met inbegrip van bijbehorende stukken, is voorts in te zien langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkplannen.nl, onder identificatienummer NL.IMRO.0307.BP00220-0201.

Reageren

Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:  Per brief : De gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. de heer D.Schalks, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort

Via het online formulier: Op www.amersfoort.nl is bij de informatie over dit ontwerpbestemmingsplan ‘‘Parapluherziening internetwinkels en darkstores met flitsbezorging’’een formulier te vinden waarmee digitaal een zienswijze kan worden ingediend. Inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Als een zienswijze digitaal is ingediend, wordt een bevestiging ontvangen via het e-mailadres dat is ingevuld. De ingekomen zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.

Voor de procedure maakt het geen verschil of een brief wordt gestuurd dan wel een digitaal formulier wordt ingevuld. De zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kan telefonisch binnen de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan contact worden opgenomen met de heer D. Schalks via telefoonnummer 033-4694828.

 

Naar boven