Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreide procedure zonnepark Bankhoef, gemeente Wijchen

 

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouwen, werk of werkzaamheden uitvoeren en afwijken van het bestemmingsplan (als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). De omgevingsvergunning voorziet in de realisatie van het zonnepark Bankhoef in de gemeente Wijchen, op een perceel ten oosten van de A50, nabij Leur. Het plangebied is geprojecteerd op gedeelten van de percelen die bekend staan als sectie D, nummer 171 en nummer 175 in kadastrale gemeente Bergharen. De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 24 november 2022 een ontwerp Verklaring van geen bedenkingen (Vvgb) afgegeven voor de realisatie van het zonnepark.

 

Ter inzage

Schriftelijke stukken zijn op afspraak in te zien bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. De ruimtelijke onderbouwing voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan en de Vvgb kunt u ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBzpBankhoef-OW01.

 

Zienswijze

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 8 december 2022 en loopt tot en met woensdag 18 januari 2023. Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het plan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen neemt u contact op met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving.

Wijchen, 7 december 2022

Burgemeester en wethouders van Wijchen

mevrouw R. Helmer-Englebert, burgemeester

J. te Boekhorst, secretaris a.i.

Naar boven