Ontwerp Chw bestemmingsplan Olsterweg 27

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 8 december 2022 tot en met woensdag 18 januari 2023 voor eenieder ter inzage ligt:

 

• Het ontwerp Chw bestemmingsplan Olsterweg 27.

 

Inhoud

Het plangebied Olsterweg 27 ligt aan de rand van het dorp Diepenveen. Het terrein van het vroegere grondverzetbedrijf bevindt zich op een achtererf achter de bedrijfswoning aan de Olsterweg 27. De oude werkschuur met bedrijfsfunctie wordt gesaneerd. De bedrijfsbestemming wordt wegbestemd. In de nieuwe situatie wordt de huidige bedrijfswoning omgezet naar een reguliere woning en ter plaatse van de oude werkschuur worden vier nieuwe woningen gerealiseerd. Voor deze ontwikkeling is op 19 mei 2020 de Nota van Uitgangspunten, met daarin opgenomen het stedenbouwkundig plan, vastgesteld door het college. Op 24 november 2020 is de anterieure overeenkomst vastgesteld door het college. Voorliggend ontwerp 'Chw bestemmingsplan Olsterweg 27' voorziet in het planologisch mogelijk maken van het realiseren van vier nieuwe woningen en het omzetten van de huidige bedrijfswoningen naar een reguliere woning.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u digitaal inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw018-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw018-ow01/

 

Tevens is het bestemmingsplan in te zien via:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘bestemmingsplannen die in procedure zijn’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van donderdag 8 december 2022 tot en met woensdag 18 januari 2023 ter inzage. U kunt tot en met woensdag 18 januari 2023 reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

De gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp “Chw bestemmingsplan Olsterweg 27”

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer B.J. Hiehle van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, is er de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

 

• een belanghebbende;

• een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

 

Naar boven