Vastgestelde omgevingsvisie Bommelerwaard

Burgemeester en wethouders van Maasdriel maken bekend dat de omgevingsvisie Bommelerwaard op 13 oktober 2022 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Sinds eind 2019 hebben de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel samen met inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en overige partners aan de gezamenlijke omgevingsvisie voor de Bommelerwaard gewerkt. In de visie zijn keuzes gemaakt die invloed hebben op de toekomstige fysieke leefomgeving van iedereen in de Bommelerwaard. Denk aan keuzes op het gebied van bijvoorbeeld klimaat, wonen, economie, gezondheid en leefbaarheid.

De visie die nu is vastgesteld is het resultaat van een lang en zorgvuldig proces. Het stuk schetst een toekomstbeeld voor de Bommelerwaard, maar laat ook ruimte voor de eigen identiteit van Maasdriel en Zaltbommel. Tijdens de periode dat de visie ter inzage lag heeft iedereen nog een laatste mogelijkheid gehad om op het stuk te reageren. Die inbreng is meegewogen bij het opstellen van de definitieve visie en heeft geleid tot een aantal wijzigingen.

Inzien

Vanaf 2 december 2022 tot en met 12 januari 2023 ligt de omgevingsvisie Bommelerwaard tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt de omgevingsvisie ook vinden op:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0263.SV0005-VG01

 

Tegen de vastgestelde omgevingsvisie Bommelerwaard is geen beroep mogelijk.

Naar boven