Burgemeester en wethouders van gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 27 oktober 2022 hebben besloten om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3, juncto artikel 3.10, eerste lid, sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de Regels van het bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom 2015’ en een omgevingsvergunning te verlenen voor de ‘Transformatie van een kantoor naar 9 appartementen, Middelburgseweg 1a in Waddinxveen’. De omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 3 december 2022 ter inzage.
Waar gaat de omgevingsvergunning over?
Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend om het bestaande kantoorgebouw te veranderen naar 9 appartementen. Op een deel van het kantoorgebouw komt een uitbreiding van de tweede bouwlaag. Er komen bergingen aan de voorkant van het gebouw en een erfafscheiding.
Het plan is in strijd met het bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom 2015’. Er kan van het bestemmingsplan worden afgeweken als het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De initiatiefnemer heeft de hiervoor benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.
De gemeenteraad heeft een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.
De omgevingsvergunning kan pas worden verleend nadat de gemeenteraad heeft verklaard dat zij geen bedenkingen heeft tegen het plan. Op 12 oktober 2022 heeft de gemeenteraad de verklaring van geen bedenkingen afgegeven.
Ter inzagelegging
De omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 3 december 2022 voor 6 weken ter inzage. Deze kunt u vinden op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl/bekendmakingen. Het is ook mogelijk om deze te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.0627.OVMiddelburgswg1a-0401).
Voor het op andere wijze inzien van de omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 - 5450 000).
Beroep
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen zes weken een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Den Haag, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. De termijn begint op de dag na het ter inzage leggen van het besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van dit besluit en de motivering van het beroep bevatten. Verder verzoeken wij een kopie van het bestreden besluit mee te sturen en aan te geven op welk telefoonnummer en e-mailadres u bereikbaar bent. U kunt ook digitaal beroep indienen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor meer informatie over het digitaal indienen van beroep. Aan de behandeling van een beroep zijn kosten verbonden. Het indienen van beroep schort de werking van het besluit niet op.
Voorlopige voorziening
Heeft u een beroepschrift ingediend en meent u dat uw belangen zo zwaar wegen dat u de beslissing op uw beroep niet kunt afwachten? De Algemene wet bestuursrecht geeft u dan de mogelijkheid om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank (Postbus 20302, 2500 EH Den Haag). U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor meer informatie over het digitaal indienen van een verzoek om voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer M. van Braam via e-mail (m.vanbraam@waddinxveen.nl) of telefonisch (140182).