Mededeling voornemen tot pacht gemeentegrond

De gemeente Haarlemmermeer is voornemens om het perceel grond gelegen nabij IJweg 1415 te Nieuw-Vennep, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie AE, nummer 4206, groot 10.00.02 hectare te verpachten aan de huidige pachter.

Gegeven het feit dat er sprake is van een pachtovereenkomst is het niet zeker of sprake is van een grondtransactie als bedoeld in het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778. Voor zover daar wel sprake van is, is er geen aanleiding om mededingingsruimte te bieden, omdat vaststaat dat de huidige pachter de enige serieuze gegadigde is voor de pacht van de door de gemeente te verpachten grond. Het perceel heeft geen ontsluiting naar de openbare weg, waardoor het niet voor andere partijen toegankelijk is. Het realiseren van een dergelijke ontsluiting brengt dermate hoge kosten met zich, dat dit niet opweegt tegen de pachtinkomsten, mede gelet op het feit dat de grond vanwege de geplande herontwikkeling van PARK21 nog maar een beperkte periode in pacht zal worden uitgegeven. Vanwege deze omstandigheden is de huidige pachter, die als enige op dit moment toegang heeft tot het perceel, de enige serieuze gegadigde voor de pacht van dit gemeentelijk perceel.

De gemeente zal na een wachttijd van minimaal twintig kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact opnemen met mr. A.E. Zijlstra via anna.zijlstra@haarlemmermeer.nl.

 

Naar boven