Verkeersbesluit parkeerverbod De Meij te ‘s-Heerenberg

 

Inleiding

De Meij is een weg op het bedrijventerrein binnen bebouwde kom van ‘s-Heerenberg. Op de weg is parkeren op de rijbaan toegestaan. Op de hoek van De Meij en de Industriestraat (Industriestraat nummer 7) is het bedrijf ‘Sunday Copacking’ gevestigd. Sunday Copacking beschikt over laaddocks voor het laden en lossen van vrachtwagens aan de zijde van De Meij. De laaddocks zijn niet of moeilijk bereikbaar wanneer vrachtauto’s aan de overkant van de weg geparkeerd staan. De gemeente is hierom voornemens om ter plaatse een parkeerverbod te realiseren.

In de bijlage van het verkeersbesluit is de maatregel op kaart weergegeven.

 

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Doelstelling

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg.

  • Het beschermen van weggebruikers en passagiers.

  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

 

Motivering

Het verkeersbesluit wordt genomen gelet op het volgende:

  • Door het invoeren van een parkeerverbod moeten de laaddocks van Sunday Copacking voor het laden en lossen bereikbaar blijven.

  • Het parkeerverbod wordt geplaatst op De Meij aan de westzijde van de rijbaan ter hoogte van de kruising met de Industriestraat. Het verbod geldt voor een lengte van circa 40 meter. Eén en ander conform bijlage 1.

  • De inpakt op de beschikbare parkeercapaciteit in de omgeving is beperkt.

  • De verkeersveiligheid op de kruising van De Meij met de Industriestraat verbeterd. Het zicht op de kruising wordt niet meer onderbroken door geparkeerde voertuigen.

  • De weg waarop de verkeersmaatregel wordt getroffen is in beheer van de gemeente Montferland.

 

Belangenafweging

De gemeente Montferland acht het belang van het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer ondergeschikt aan het voorkomen of beperken van overlast hinder en schade.

 

Gehoord

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie.

 

Besluit

Op grond van het bovenstaande besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland tot het volgende:

 

  • Het plaatsen van de verkeerstekens E01 (parkeerverbod) op De Meij in ’s-Heerenberg voorzien van onderborden met pijl (OB501).

 

Ter informatie is de maatregel op kaart weergegeven in bijlage 1 bij dit verkeersbesluit.

 

Bezwaar

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na bekendmaking een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen. U kunt dat richten aan: Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Op de website van de gemeente www.montferland.info vindt u onder "digitaal loket" onder "Digitale formulieren" het formulier "bezwaarschrift indienen". Daar treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

Daarnaast kan, mits een bezwaarschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Zutphen. Voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal het verzoek om een voorlopige voorziening bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuurs-recht. Daarvoor moet u wel beschikken over een DigiD inlogcode. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Didam, 6 december 2022

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland

Naar boven