Bekendmaking voorgenomen verkoop grond achter Arnhemseweg-Zuid 200 te Amersfoort

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort is voornemens, met inachtneming van een termijn van 20 kalenderdagen, ingaande de dag na deze publicatie, een koopovereenkomst aan te gaan met de eigenaren van Arnhemseweg-Zuid 200 voor het perceel grond kadastraal bekend gemeente Amersfoort sectie B nummer 10765 (hierna te noemen: de kavel). De kavel heeft een oppervlakte van ca. 39m2.

De kavel maakt deel uit van een strook grond die ingeklemd ligt tussen de percelen Arnhemseweg- Zuid 196 tot en met Arnhemseweg-Zuid 310 en de spoorlijn (PON-lijn). Omdat de gemeente de strook grond niet (meer) nodig had is in 2015/2016 aan alle aangrenzende eigenaren de mogelijkheid geboden de grond tussen hun perceel en het spoor te kopen of in bruikleen te nemen. Als gevolg van de verkopen en ingebruiknemingen is de strook grond voor de gemeente niet meer bereikbaar. De eigenaren die de grond in bruikleen hebben genomen, hebben daarbij ook de mogelijkheid gekregen om de grond later alsnog te kopen.

De eigenaren van de Arnhemseweg-Zuid 200 wensen van de mogelijkheid tot aankoop gebruik te maken.

Gelet op vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel dat de verkoop kan plaatsvinden zonder bredere selectieprocedure. Volstaan wordt met deze voorafgaande bekendmaking.

Amersfoort, 5 december 2022

Burgemeester en wethouders van Amersfoort

Naar boven