Publicatie terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Veegplan Kommen’

 

Besluit

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 23 november 2022 besloten om het bestemmingsplan ‘Veegplan Kommen’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder in officiële procedure gebrachte ontwerp.

De stukken liggen gedurende zes weken vanaf 1 december 2022 ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKveegpkommen-VA01).

Omschrijving bestemmingsplan

Het ‘Veegplan Kommen' betreft een herziening waarin zeven ruimtelijke initiatieven mogelijk gemaakt worden

Adres

Omschrijving initiatief

1.

Aan de Loop ong., Boekel (ten westen van Burgtstraat 49)

Realisatie 4 levensloopbestendige woningen

2.

De Vlonder 66, Boekel

Wijziging van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’ en realisatie 4 appartementen

3.

Sint Josephplein 13, Venhorst

Realisatie twee-onder-eenkapwoning

4.

Neerbroek 2, Boekel

Realisatie vijf woon-werkkavels met max. milieucategorie 2

5.

Neerbroek 8-10, Boekel

Realisatie drie woon-werkkavels met max. milieucategorie 2

6.

Runstraat 1, Boekel

Realisatie 4 patiowoningen

7.

Hoek Schutboom-Tuinstraat (ten noordoosten Tuinstraat 24), Boekel

Realisatie 6 woonkavels

 

Aangezien er met de initiatiefnemers anterieure overeenkomsten zijn gesloten, is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan opgesteld te worden

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Kommen

- In het ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan Kommen’ heeft ook Zandhoek 1b te Boekel meegelopen. Op deze locatie is één zienswijze ingediend. De beantwoording neemt meer tijd in beslag, daarom is besloten om deze locatie voor nu uit het Veegplan Kommen te halen en op een later tijdstip de procedure verder te laten doorlopen.

- Het landschappelijk inpassingsplan voor Aan de Loop is verduidelijkt, evenals de motivatie waarom gekozen is voor de ontsluiting aan Aan de Loop in plaats van de Burgtstraat 49.

- De goot- en nokhoogte voor de twee-onder-eenkapper aan de Sint Josephplein zijn aangepast op de verbeelding naar respectievelijk 4,5 en 9 meter.

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Boekel, 1 december 2022

 

Naar boven