Publicatie vaststelling bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 9B’

Besluit

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 23 november 2022 besloten om het bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 9B’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder in officiële procedure gebrachte ontwerp.

 

Omschrijving Bestemmingsplan

Het 'Omgevingsplan: Veegplan 9B' betreft een periodieke herziening waarin voor diverse ontwikkelingen op locatieniveau een bestemmingsplanherziening wordt doorlopen. Veegplan 9A is reeds in procedure gebracht. In dit veegplan, Veegplan 9B, lopen 8 ruimtelijke initiatieven mee, waarvoor de gemeenteraad het bevoegd gezag is. In onderstaande tabel wordt uiteengezet welke ruimtelijke initiatieven meelopen:

 

 

#

Adres

Omschrijving initiatief

1

Biesthoek ong.

Realisatie 5 Ruimte-voor-Ruimtewoningen

2

Biesthoek 2

Omschakeling Agrarisch bedrijf – veehouderij naar Agrarisch bedrijf – (vollegronds)teeltbedrijf en toevoegen van 1 RvR woning

3

Biesthoek 5

Omschakeling Agrarisch bedrijf – veehouderij naar Wonen en toevoegen van 1 RvR woning

4

Hoekstraat 9

Omschakeling Agrarisch bedrijf – veehouderij naar functie Bedrijf met de nevenfunctie recreatie

5

Leurke 5, Leurke ong. En Gemertseweg ong.

Omschakeling Agrarisch bedrijf – veehouderij naar Wonen, cultuurhistorische boerderij positief bestemmen en splitsen tot 2 wooneenheden en een VBB woning op een andere locatie

6

Statenweg 22-24

Nevenfunctie bedrijf opnemen binnen bestaand bouwvlak en uitbreiden bestaande functie

7

Vosdeel ong.

Realiseren 1 RvR woning met een inhoud van 3.412 m3 en realisatie EVZ-zone

8

Wanroijseweg 17

Omschakeling Agrarisch bedrijf – veehouderij naar de functie Bedrijf

 

Aangezien er met de initiatiefnemers anterieure overeenkomsten zijn gesloten, is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Wijzigingen t.o.v. het ontwerpplan

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd ten

opzichte van het ontwerpplan:

- De ontwikkelingen De Bunders 3a, Gewandhuis 13, Het Goor 10, Hoekstraat 4, Hoogstraat 1, Neerbroek 13, Neerbroek 25, Statenweg 45, Volkelseweg 31, Volkelseweg 41, Vosdeel 1b-Peelsehuis 8, Vosdeel 3, Wanroijseweg 5 en Schepersdijk 10 zijn samengevat in Veegplan 9A. Dit plan is reeds vastgesteld door het college en in procedure gebracht.

- De stukken met betrekking tot de diverse Ruimte-voor-Ruimtetitels zijn overlegd en/of voorwaardelijk verplicht om hiermee te voldoen aan de provinciale regeling rondom Ruimte-voor-Ruimte.

- De provincie is van mening dat de locatie Vosdeel ong. niet voldoet aan de voorwaarden om een Ruimte-voor-Ruimtetitel te genereren op de locatie. In de Nota van Zienswijzen wordt uiteengezet dat de locatie Vosdeel ong. gelegen is in een bebouwingsconcentratie Peelsehuis-Vosdeel conform het Vitaal Buitengebied Boekel. Aangezien het gebied door de vele stoppende agrariërs transformeert van een gebied van agrarische bedrijvigheid naar burgerbewoning en kleinschalige bedrijvigheid, is de ontwikkeling passend voor de realisatie van een burgerwoning. Daarbij kan het Waterschap door voorliggende ontwikkeling de Ecologische VerbindingsZone (EVZ) doelstelling voltooien aan de Biesthoekse Loop/Meerkensloop. Dergelijke ontwikkelingen zijn hard nodig om te zorgen voor een vitaal buitengebied in Boekel.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 1 december 2022, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016Herziening9B-VA01).

 

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Boekel, 1 december 2022

 

 

Naar boven