Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wet Geluidhinder ‘Feijenoord’

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 2 december 2022 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 12 januari 2023) het ontwerpbestemmingsplan ‘Feijenoord’ (NL.IMRO.0599.BP1114Feijenoord-on01) voor een ieder ter inzage ligt.

Terinzagelegging

Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak inzien tijdens hieronder genoemde openingstijden. Een afspraak is te maken via telefoon: 010 267 2514 of via e-mail bir@rotterdam.nl . Concern informatiecentrum gemeente Rotterdam, Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 AH Rotterdam. Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan gaat over de wijk Feijenoord en is gelegen in het grotere en gelijknamige gebied Feijenoord. De grenzen van het gebied zijn de Oranjeboomstraat, Steven Hoogendijkstraat, Roentgenstraat, het midden van de Nieuwe Maas, het Mallegat en de Rosestraat. Feijenoord is een gemengd woongebied en onderdelen van het gebied zijn het Nassauhavenpark, de Persoonsdam, de Persoonshaven, de Dillenburgblokken, het Simonsterrein, het bedrijventerrein Piekstraat en het NS-station Rotterdam-Zuid.

Ontwikkelingen

  • 1.

    Woningbouwlocatie Persoonshaven 191 t/m 249:

    Het betreft de ontwikkeling van 26 woningen op een locatie waar 30 huidige woningen gesloopt worden. De rooilijn van de nieuwe woningen wijkt af van de oude situatie.

  • 2.

    Persoonshaven 85:

    Persoonshaven 85 is een schoolgebouw in twee bouwlagen. De huidige bebouwing wordt gesloopt en vervolgens worden maximaal 32 woningen gerealiseerd in vier bouwlagen.

  • 3.

    Kluswoningen De Nijverhoek:

    Het betreft de woningen langs de Nijverheidstraat en op de hoek tussen de Nijverheidstraat en de Zinkerweg. Hier kunnen binnen de bestaande bebouwing 32 kluswoningen worden gerealiseerd.

  • 4.

    Horeca Nijverheidsstraat 53:

    Dit betreft de vestiging van een horecagelegenheid in en rondom het rijksmonumentale pand Nijverheidstraat 53.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-10188699

Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

Informatieavond

In Huis van de Wijk De Dam, Feijenoord, Persoonsdam 142, 3071 EE Rotterdam wordt op dinsdag 13 december 2022 van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Tevens ligt ook het bijbehorende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan maakt nieuwe woningen mogelijk, voornamelijk op de begane grond van bestaande panden. Uit het geluidonderzoek dat is uitgevoerd blijkt dat de voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder op de locaties voor nieuwe woningen worden overschreden vanwege wegverkeer, railverkeer en/of industrie.

Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen. Het ontwerpbesluit is te raadplegen via www.overheid.nl.

Zienswijzen ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Belanghebbenden kunnen een schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder richten aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam, per adres DCMR Milieudienst Rijnmond, ter attentie van bureau Ruimte en Leefomgeving, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Adviesloket bureau Ruimte en Leefomgeving van de DCMR (010-246 8300).

Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

Rotterdam, 2 december 2022

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven