Vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde Chw Raalterweg ong, naast 6

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 1 december 2022 tot en met donderdag 12 januari 2023 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 23 november 2022 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Chw Raalterweg ong, naast 6;

- het bij collegebesluit van 1 november 2022 ongewijzigd vastgestelde besluit hogere grenswaarde Chw Raalterweg ong, naast 6.

 

Inhoud

 

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de Raalterweg, naast nummer 6, in Schalkhaar. Het betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Diepenveen, sectie D, nummer 4391. In de huidige situatie is het perceel onbebouwd. Op het perceel worden twee vrijstaande woningen gerealiseerd.

 

Op basis van het geldende bestemmingsplan heeft dit perceel de functie ‘wonen’, maar er is geen bouwvlak aangegeven. Dit betekent dat de realisatie van woningen op basis van het geldende bestemmingsplan niet mogelijk is. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan heeft voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp ongewijzigd vastgesteld.

 

Besluit hogere grenswaarden

Voor de nieuwe woningen geldt dat er moet worden voldaan aan de normen uit de Wet Geluidhinder. Dit houdt in dat de geluidbelasting niet te hoog mag zijn.

 

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde vanuit wegverkeer van de Raalterweg op de gevels van de twee woningen wordt overschreden. Voor de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde is het mogelijk een hogere grenswaarde te verlenen. Hierbij blijft er sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

 

Het ontwerp besluit hogere grenswaarde heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is op 1 november 2022 ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw032-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.Chw032-vg01/

 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde kunt u ook inzien op:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Chw Raalterweg ong, naast 6’ en het besluit hogere grenswaarde liggen van donderdag 1 december 2022 tot en met donderdag 12 januari 2023 ter inzage.

 

Van vrijdag 2 december 2022 tot en met donderdag 12 januari 2023 kan tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende;

• een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

 

Vermeld u bij het indienen van het beroepschrift tegen welk besluit (bestemmingsplan of besluit hogere grenswaarde) het beroep zich richt.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat men in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden men aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

 

Naar boven