Bestemmingsplan ‘Reparatie woningbouwtitels Roerdalen’ en Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 15 december 2021 het bestemmingsplan ‘Reparatie Woningbouwtitels Roerdalen’ gewijzigd heeft vastgesteld. Burgemeester en Wethouders van Roerdalen maken tevens bekend dat zij een hogere waarde hebben vastgesteld voor één woning vanwege industrielawaai, als bedoeld in artikel 59 van de Wet geluidhinder.

 

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in het repareren van een aantal bouwtitels die in het verleden ten onrechte zijn wegbestemd. Het besluit hogere grenswaarde heeft betrekking op deelgebied 17 aan de Roermondseweg te Posterholt. Het betreft een perceel waar een rechtstreekse mogelijkheid tot het bouwen van een woning in het bestemmingsplan wordt hersteld, en dat gelegen is binnen de geluidszone van het gezoneerde industrieterrein Middenweg in Posterholt.

 

Inzage en raadplegen

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde liggen met bijbehorende stukken vanaf 27 januari 2022 voor 6 weken ter inzage. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPRD2021REPBOUW-VG01 In het kader van de corona-richtlijnen is er een aangepaste procedure voor het inzien van stukken:

U stuurt een mail naar info@roerdalen.nl met daarin het verzoek om de betreffende stukken te mogen ontvangen ter inzage. Deze worden dan per mail aan u toegezonden.

Beschikt u niet over de mogelijkheid om stukken digitaal te ontvangen?

U maakt telefonisch een afspraak om het plan bij het Servicepunt Roerdalen te komen inzien. U kunt contact opnemen met Kristof Rouffa van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

 

Beroep instellen

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan vanaf 27 januari 2022 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Daarvoor bestaat wel de mogelijkheid om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij een voorlopige voorziening wordt toegewezen.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristof Rouffa van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

 

Naar boven