Ontwerpbestemmingsplan Tracé Ring Zuid

Een bestemmingsplan regelt voor bouwen en gebruiken van grond of water wat er wel en niet

mag. Een ontwerpbestemmingsplan is nog geen definitief bestemmingsplan. U kunt er nu op reageren. Hieronder leest u waar het ontwerpbestemmingsplan over gaat. Ook leest u hoe en wanneer u de stukken kunt bekijken en erop kunt reageren.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan over?

Voor de aanpak van de Ring Zuid zijn door het Rijk in totaal vier tracébesluiten genomen:

I. tracébesluit 'A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2' (september 2014);

II. tracébesluit (wijziging 2016);

III. tracébesluit wijziging 2017;

IV. tracébesluit fietstunnel Papiermolen (2019).

Volgens de Tracéwet is de gemeente verplicht om deze tracébesluiten over te nemen in een gemeentelijk bestemmingsplan. Dit ontwerpbestemmingsplan regelt dat. U kunt alleen reageren op de regels die verschillen van wat er in de vier tracébesluiten staat. Want de regels die zonder verandering zijn overgenomen, zijn al eens vastgesteld door het Rijk. Voor de woonschepenhaven aan het Winschoterdiep geldt dat de regels en verbeelding zijn aangepast aan de situatie zoals die nu is.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt van 1 december 2022 tot en met 11 januari 2023 het ontwerpbestemmingsplan en de andere stukken bekijken. Dat kan op deze plekken:

  • 1.

    U kunt het digitale bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0014.BP649RingZuidGron-ow01.

  • 2.

    Op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/bestemmingsplannen. 

  • 3.

    Bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. U maakt een afspraak via gemeente.groningen.nl/bouwdossier-of-bestemmingsplan-inzien.

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

U kunt reageren van 1 december 2022 tot en met 11 januari 2023. Uw reactie heet een zienswijze. Reageren kan op het ontwerpbestemmingsplan en de stukken die daarbij horen. Dat kan alleen op deze drie manieren:

 

  • 1.

    U vult het ‘online zienswijzeformulier’ in op de website gemeente.groningen.nl/bestemmingsplannen bij het bestemmingsplan. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

  • 2.

    U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

  • 3.

    U gaat in gesprek met een planjurist van de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp. Bel voor een afspraak naar het algemene telefoonnummer 14 050 van de Gemeente Groningen.

Groningen, 30 november 2022

Naar boven