Vaststelling van Beleidsregels ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties in gemeente Geertruidenberg

Het college van B&W van Geertruidenberg heeft op 25 januari 2022 Beleidsregels ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties in gemeente Geertruidenberg vastgesteld. We willen onze inwoners een beter beeld geven van de mogelijkheden voor het plaatsen van ventilatie- en luchtbehandelingssystemen, zoals buitenunits voor een aircosysteem. Daarom stelden we hiervoor beleid op.

Bij het aanvragen van een vergunning voor een ventilatie- of luchtbehandelingsinstallatie toetsen wij de aanvraag aan een aantal voorwaarden in verband met welstand/beeldkwaliteit en erfgoed. Deze voorwaarden gelden voor panden in beschermd stadsgezicht, monumenten, beeldbepalende panden en overige gebouwen in onze gemeente. In het beleid staat ook in welke gevallen kleine airco-units kunnen worden geplaatst, zonder dat hiervoor een vergunning nodig is.

Deze beleidsregels treden in werking op de dag na publicatie van het besluit tot vaststelling van de beleidsregels. De beleidsregels kunt u raadplegen via internet: lokaleregelgeving.overheid.nl

 

 

Naar boven