Wijziging Vaststellingsbesluit Horecagebiedsplan Centrum 2022-2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de Directeur Veiligheid van 4 november 2022

 

overwegende dat:

  • -

    voor drie locaties in het Horecagebiedsplan Centrum in bijlage I bij de Vaststelling Horecagebiedsplan Centrum 2022-2024 de ontwikkelrichting onjuist is opgenomen;

  • -

    het vanwege het voorgaande wenselijk is bijlage I bij de Vaststelling Horecagebiedsplan Centrum 2022-2024 te wijzigen;

gelet op de artikelen 2:28a en 2:28b van de APV Rotterdam 2012;

 

besluit:

Artikel I  

De bijlage bij de Vaststelling Horecagebiedsplan Centrum 2022-2024 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In de tweede rij van de tweede kolom van de tabel in paragraaf 3.2.1 wordt ‘West Kruiskade 25-28’ vervangen door ‘West Kruiskade 32’.

 

B

Aan de eerste rij van de tweede kolom van de tabel in paragraaf 3.2.3 wordt toegevoegd ‘Nieuwe Binnenweg 182: Ontwikkelen tot en met categorie 2 + alcoholwetvergunning’.

 

C

In de eerste rij van de tweede kolom van de tabel in paragraaf 3.3.18 wordt ‘Verminderen met act. 6’ vervangen door ‘Ontwikkelen met categorie 2’.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 22 november 2022

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl

Toelichting

Artikel 1 onderdeel A

In het horecagebiedsplan is abusievelijk een verkeerd huisnummer opgenomen.

 

In het horecagebiedsplan had West-Kruiskade 32 opgenomen moeten worden.

Dit betreft een ruimte met een gemengde bestemming, waaronder horeca, die al langere tijd leeg staat en waarvan de ambitie is om deze opnieuw te vullen met horeca.

 

Tijdens de participatie is abusievelijk West – Kruiskade 25-28 genoemd en dit huisnummer is overgenomen in het horecagebiedsplan.

 

Artikel 1 onderdeel B

De ontwikkelrichting voor de Nieuwe Binnenweg is ongewijzigd overgenomen uit het Horecagebiedsplan 2019-2021.

 

Van het pand Nieuwe Binnenweg 182 was gemeente bekend dat dit grondig werd gerenoveerd en is een omgevingsvergunning (inclusief horecafunctie) verleend.

 

Gezien het feit dat gemeente op de hoogte was van de renovatie én destijds positief heeft geadviseerd op de aanvraag omgevingsvergunning, had de ontwikkeling specifiek moeten worden benoemd in het HGP.

 

Artikel I onderdeel C

In het horecagebiedsplan is specifiek William Boothlaan 7 benoemd, met de intentie om horeca terug te laten keren maar dan zonder 24 uurs vergunning (activiteit 6)

 

Het pand staat al enige tijd leeg, nadat de laatste vergunning in 2022 is ingetrokken.

 

Het is voor de wijk van toegevoegde waarde als het pand weer kan worden gevuld met een goede horecaformule, en het is daarbij onwenselijk om het pand leeg te laten staan.

Naar boven