Besluit m.e.r.-beoordeling omgevingsvergunning bouw jongveestal aan de Vossegatsweg 15a in Peize

Aanleiding

Voor de realisatie van een nieuwe jongveestal aan de Vossegatsweg 15a in Peize is een omgevingsvergunning aangevraagd. Op grond van de eisen van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage dient in het kader hiervan een zogenaamd m.e.r.-beoordelingsbesluit te worden genomen door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld. Het gaat om de vraag of er bij deze aanvraag sprake is van belangrijke nadelige milieugevolgen die het doorlopen van een m.e.r.-procedure noodzakelijk maken. Er is een m.e.r.-beoordeling opgesteld die de informatie bevat op basis waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Besluit

Na toetsing van de voorgenomen activiteiten heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld besloten dat er geen uitgebreide m.e.r.-procedure nodig is omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu worden verwacht. Daardoor is het niet noodzakelijk een milieueffectenrapport op te stellen.

Inzage

De aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. en het besluit hierop liggen van donderdag 1 december 2022 tot en met woensdag 11 januari 2023 ter inzage in het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 in Roden. Daarnaast kunt u de stukken raadplegen via de gemeentelijke website www.gemeentenoordenveld.nl/ter-inzage. De publicatie is te vinden via www.officiëlebekendmakingen.nl, het Roder Journaal en De Krant.

Bezwaar of beroep

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.   

Voor vragen kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Ontwikkeling via het telefoonnummer (088) 050 88 88.

Naar boven