Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Herinrichting N321 Grave-Beers

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat het onderstaand ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan Herinrichting N321 Grave-Beers.

  • 2.

    Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld voor het verhaal van de kosten.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt in het buitengebied van Grave. Het tracé van de herinrichting Provinciale weg N321 loopt tussen kilometer 3,8 en 6,75 ten oosten van de kern Gassel tot Beers.

Wat is de inhoud van het plan?

Het betreft een herziening van het bestemmingsplan voor de Provinciale weg N321 tussen Gassel en Beers die ziet op verbetering van de verkeersveiligheid door reconstrueren van belangrijke kruispunten, aanleggen van twee nieuwe rotondes (Schaarweg/Overlaat en Cuykschesteeg) en middengeleiders, het verminderen en veiliger maken van aansluitingen en fietsoversteken, onderhoud van de hoofdrijbaan door toepassen van stil asfalt, bijkomende werkzaamheden in het kader van de waterhuishouding, verleggen kabels en leidingen, openbare verlichting en o.a geluidwerende voorzieningen.

Kleinschalige herbegrenzing Natuur Netwerk Brabant

Door de herinrichting van de N321 wordt natuur die deel uitmaakt van het Natuurnetwerk Brabant (NNB) beperkt aangetast en is een kleinschalige herbegrenzing nodig van het Natuur Netwerk Brabant. Op grond van de Interim omgevingsverordening van de Provincie dient dit aangetaste NNB te worden gecompenseerd. Natuurcompensatie vindt door de Provincie plaats op perceel sectie C, nr. 1352 aan de Cuykschesteeg. Dit perceel is in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen en juridisch bestemd als "Bos". De nieuwe begrenzing leidt tot een versterking en kwaliteitsverbetering van het NNB. De procedure voor grenswijziging bij Gedeputeerde Staten maakt onderdeel uit van deze bestemmingsplanprocedure.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen in te zien. Deze liggen zes weken digitaal ter inzage van: donderdag 24 november 2022 tot en met woensdag 4 januari 2023. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt onder andere zoeken op plannummer NL.IMRO.1982.BPHerinrichtN321-ON01.

Voor een toelichting op het gemeentehuis Cuijk kunt u een afspraak maken met de behandelend medewerker Paul Pesch van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE.

Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de behandelend medewerker.

Hoe verloopt de procedure verder?

De gemeenteraad moet het bestemmingsplan nog vaststellen.

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze zal leiden tot een aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan.

Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 23 november 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven