Gemeenteblad van Venlo
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Venlo | Gemeenteblad 2022, 521541 | beleidsregel |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Venlo | Gemeenteblad 2022, 521541 | beleidsregel |
Subsidieregel stimulering initiatieven Venlo Circulaire en duurzame hoofdstad
Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;
gezien het voorstel van 15-11 2022;
gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Venlo 2020;
overwegende, dat het wenselijk is om de mogelijkheid te bieden subsidie te verlenen aan initiatieven die bijdragen aan de lokale bewustwording van de noodzaak om duurzaamheidsmaatregelen door te voeren;
Vast te stellen de “Subsidieregel stimulering initiatieven Venlo Circulaire en duurzame hoofdstad” luidende aldus:
Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen
Artikel 1. Begripsomschrijvingen
College: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo.
Onderneming: een op het behalen van winst gerichte organisatie.
Maatschappelijke organisatie: een non-profit organisatie met een maatschappelijke doelstelling.
Samenwerkingsverband: geformaliseerde afspraken tussen meerdere organisaties waarvan er tenminste één rechtspersoonlijkheid heeft.
Tranches: de aanvraag- en beoordelingsrondes, waarover het door het college beschikbaar gestelde subsidieplafond per jaar wordt verdeeld.
Programma Circulaire en duurzame hoofdstad: begrotingsprogramma van de gemeente Venlo dat zich richt op het bereiken van bewustwording, draagvlak en het actief bijdragen aan verduurzaming met als doel de (nationale) klimaatambities te verwezenlijken.
Programmalijnen: de drie programmalijnen die in het Programma Circulaire en duurzame hoofdstad worden genoemd.
Subsidiabele kosten: de redelijkerwijs ter uitvoering van een subsidiabele activiteit te maken kosten.
Artikel 2. Doel subsidieregeling
Het doel van deze regeling is om maatschappelijke initiatieven te stimuleren, waarbinnen activiteiten plaatsvinden die bijdragen aan het programma Venlo Circulaire en duurzame hoofdstad. De initiatieven vergroten het draagvlak onder inwoners, bedrijven en verenigingen, creëren bewustwording en inspireren en informeren over de mogelijkheden die inwoners hebben om zelf te verduurzamen.
Artikel 3. Subsidiabele activiteiten
Het college kan een eenmalige subsidie verlenen voor activiteiten die voldoen aan elk van de volgende genoemde voorwaarden:
Artikel 5. Inhoudelijke criteria subsidies
De aanvragen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:
Per criterium kan nul tot en met vijf punten worden gehaald. De criteria wegen alle vijf even zwaar. Het college stelt vast hoeveel punten per criterium wordt toegekend.
Artikel 6. Financiële randvoorwaarden
Voor ondernemingen gelden de volgende randvoorwaarden:
Voor maatschappelijke organisaties gelden de volgende randvoorwaarden:
Artikel 8. Indienen en beoordelen van de aanvraag
De aanvragen kunnen op twee momenten in het jaar worden ingediend.
In aanvulling op artikel 7, lid 2, van de Algemene subsidieverordening Venlo 2020 worden bij de subsidieaanvraag de volgende gegevens en stukken overgelegd:
Voor beide aanvraagmomenten geldt dat alle initiatieven na de sluiting van de aanvraagtermijn tegelijkertijd worden beoordeeld, respectievelijk in april en in oktober.
Indien sprake is van restantbedragen als bedoeld in artikel 4 vindt daarvoor in respectievelijk april en oktober een beoordeling plaats. In dat geval wordt subsidie toegekend aan in eerste instantie de aanvragen met de hoogste score volgens de criteria bedoeld in artikel 5. Voor zover sprake is van gelijke scores, wordt het nog resterende bedrag tot het subsidieplafond gelijkelijk verdeeld over de aanvragen met een gelijke score.
In aanvulling op artikel 10, van de Algemene subsidieverordening Venlo 2020 kan het college geheel of gedeeltelijk weigeren een subsidie te verlenen als:
Artikel 10. Aanvullende verplichtingen
Naast de verplichtingen op grond van artikel 11 en 12 van de Algemene subsidieverordening Venlo 2020, zijn aan de subsidie de volgende verplichtingen verbonden:
Artikel 11. Wijze van uitbetaling
Binnen vier weken nadat de subsidie is verleend wordt bij wijze van voorschot 100% uitbetaald.
Venlo,
Burgemeester en wethouders van Venlo
de secretaris, de burgemeester
Twan Beurskens, Antoin Scholten
Binnen het programma Venlo Circulaire en duurzame hoofdstad draait het om het bereiken van bewustwording, draagvlak en het actief bijdragen aan verduurzaming met als doel de (nationale) klimaatambities te verwezenlijken. Met dit programma beoogt Venlo een toekomstbestendige gemeente te worden die kansen benut in de energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit. Het programma Circulaire en duurzame hoofdstad bestaat uit drie programmalijnen:
Het verwezenlijken van deze doelen doen we niet alleen, maar samen met partners in de samenleving. Onze grootste opgave daarbij is het op gang brengen van bewustwording. In Venlo kiezen we ervoor om verbinding te zoeken met andere opgaven en een positieve benaderingswijze te kiezen. Daarbij laten we vanuit een faciliterende rol zien wat er mogelijk is; we stimuleren initiatieven en verlagen drempels. Voorbeelden van mogelijke initiatieven die helpen bij het op gang brengen van deze bewustwording en passen bij de faciliterende rol van de gemeente zijn:
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-521541.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.