Gemeente Rhenen Voorgenomen verkoop restgroen bij woning Teldersweg 101 Rhenen

 

De gemeente Rhenen is van plan om een perceel restgroen, kadastraal bekend gemeente Rhenen, sectie H, nummer 8375 gedeeltelijk, groot 125 m2 grenzend aan de zijkant van de woning Teldersweg 101, 3911 PW Rhenen (kadastraal bekend gemeente Rhenen, sectie H, nummer 5647) te verkopen aan de eigenaren van deze woning. Op grond van de uitspraak van de Hoge Raad van 26 november 2021 inzake Didam is de gemeente verplicht om de beoogde verkoop van onroerende zaken openbaar te maken.

Motivering

Het restgroen wordt verkocht op basis van de vigerende beleidsnota restgroen van de gemeente Rhenen d.d. mei 2012. In de beleidsnota restgroen is bepaald dat restgroen uitsluitend verkocht kan worden aan de eigenaren van het aangrenzend perceel. De reden hiervan is dat er anders een versnipperd beeld van eigendommen ontstaat en iedere willekeurige geïnteresseerde grond grenzend aan een voor- zij- of achtertuin van een bewoner zou kunnen kopen met mogelijk zeer onwenselijke situaties tot gevolg. Gelet op het voorgaande zijn de eigenaren de enige gegadigde voor het voornoemde perceel.

Oneens met verkoop

Bent u het oneens met de voorgenomen verkoop, omdat u het object zelf wil verwerven? Dan kunt u binnen 20 kalenderdagen na publicatie een kort geding starten bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Als u hiervan gebruik maakt, dan verzoeken wij u om ook een digitaal exemplaar van de dagvaarding toe te zenden aan mirjam.golbach@rhenen.nl. Als binnen 20 kalenderdagen na publicatie geen kort geding is gestart, dan vervalt het recht om tegen de voorgenomen verkoop op te komen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met M. Golbach, medewerker grondzaken via het e-mailadres mirjam.golbach@rhenen.nl.

Naar boven