Voornemen tot overdracht grond gelegen aan en nabij Meuserstraat te Kerkrade

 

De gemeente Kerkrade is voornemens een perceel grond, gelegen aan en nabij de Meuserstraat, over te dragen aan een bewoner van de Meuserstraat. De over te dragen strook betreft het perceel kadastraal bekend als gemeente Kerkrade, sectie P nummer 695, groot drie aren en zeventig centiaren.

In ruil voor deze overdracht, draagt de verkrijgende bewoner ook een perceel grond, in totaal groot circa acht aren en vijfentwintig centiaren, over aan de gemeente. Er is als het ware sprake van ruil in de zin van artikel 7:49 van het Burgerlijk Wetboek.

 

De gemeente is van oordeel dat de verkrijgende bewoner de enige serieuze gegadigde is die voor deze overdracht in aanmerking komt omdat de verkrijgende bewoner, percelen grond in eigendom heeft, welke grond de gemeente gedeeltelijk nodig heeft voor de realisatie van een (nieuw) wandelpad naar het Wormdal, welk wandelpad dient ter vervanging van het vervallen wandelpad naar het Wormdal in verband met het opheffen van de spoorwegovergang.

De verkrijgende bewoner is bereid zijn eigendom gedeeltelijk over te dragen aan de gemeente en in ruil daarvoor verkrijgt de bewoner het voornoemde perceel gemeente Kerkrade, sectie P nummer 695. Het perceel gemeente Kerkrade sectie P nummer 695 grenst aan één kant direct aan een perceel in eigendom van de bewoner. Het perceel Kerkrade, sectie P nummer 695 wordt overgedragen aan de verkrijgende bewoner zonder bouwmogelijkheden voor een woning.

 

Uit het oogpunt van transparantie doet de gemeente deze publicatie. Bent u het niet eens met het voornemen van de Gemeente? Dan dient u binnen vier weken na de datum van deze publicatie, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

 

Voor vragen of inlichtingen kunt u terecht bij de heer E. Theunissen, door het verzenden van een e-mail naar: gemeentehuis@kerkrade.nl.

Naar boven