Ontwerpbestemmingsplan ‘Trekzaag’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 23 november 2022 tot en met 3 januari 2023 het ontwerpbestemmingsplan ‘Trekzaag’ te Best ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld voor de realisatie van 3 grondgebonden woningen op een braakliggend terrein gelegen aan de Trekzaag (ongenummerd) te Best. Kadastraal bekend als gemeente Best, sectie E, nummers 5986, 6207, 6206

en 6215 (gedeeltelijk).

Op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening (hierna: Wro), ligt het ontwerpbestemmingsplan gedurende bovengenoemde periode ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar op ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0753.bpTrekzaagong-ON01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl.

Zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde ter inzage periode is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze kan op drie manieren kenbaar gemaakt worden. Een digitale zienswijze kunt u indienen via het formulier 'indienen zienswijze' op de website www.gemeentebest.nl. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk één week voor het einde van de bovengenoemde terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met mevrouw Michelle de Ruijter via telefoonnummer 14 0499.

Exploitatieovereenkomst ‘Trekzaag’ te Best

Op grond van artikel 6.24, derde lid Wro maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 16 november 2022 voor de ontwikkeling op het braakliggend terrein aan de Trekzaag (ongenummerd) een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24, eerste lid Wro hebben gesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt, volgens artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening, gedurende bovengenoemde termijn ter inzage. Tegen deze gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

Heeft u vragen over de exploitatieovereenkomst? Neemt u dan contact op met mevrouw Michelle de Ruijter via telefoonnummer 14 0499.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Op 19 september 2022 is een aanvraag ontvangen voor het vaststellen van hogere waarden voor Railverkeerslawaai, artikel 4.10 Besluit geluidhinder. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarden te verlenen. Op grond van artikel 110 c, 1e lid van de Wet geluidhinder en het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

Zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de bovengenoemde ter inzage periode een zienswijze naar voren brengen. U kunt dit schriftelijk doen bij burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Een digitale zienswijze kunt u indienen via het formulier 'indienen zienswijze' op de website www.gemeentebest.nl.

Heeft u vragen over het ontwerpbesluit hogere waarden of wilt u hierover mondeling uw zienswijze geven? Neemt u dan contact op met de vakgroep Milieu via telefoonnummer 14 0499.

 

Best, 22 november 2022

Namens deze:

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven