Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Alphen Chaam is voornemens om twee percelen grond te verkopen aan Delta Fiber Netwerk B.V..

De verkoop vindt plaats voor de realisatie van een glasvezelnetwerk. Op de te verkopen grond zijn twee POP-stations (verdeelstations) gebouwd. Het betreft de percelen, kadastraal bekend gemeente Alphen en Riel, sectie H, nummer 4640 en kadastraal bekend gemeente Chaam, sectie E, nummer 5764

De gemeente geeft hiermee uitvoering aan de samenwerkingsovereenkomst d.d. 4 januari 2022. Ter uitvoering daarvan hebben partijen een koopovereenkomst gesloten en wordt deze thans gepubliceerd. Daarbij kan gemotiveerd worden aangegeven dat Delta Fiber Netwerk B.V. als enige serieuze gegadigde valt aan te merken om deze percelen van gemeente aan te kopen.

Motivering

De gemeente acht het wenselijk dat er voor de inwoners een glasvezelnetwerk wordt aangelegd om zo toegang te krijgen tot een hoogwaardige en snelle verbinding voor internet, televisie en telefonie. Voor die aanleg is het nodig om een of meer zogenoemde Points of Presence (PoP’s) te plaatsen, die fungeren als verdeelstation waar vandaan elk huishouden wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Delta Fiber Netwerk is voor het plaatsen van de benodigde PoP’s afhankelijk van bovengenoemd percelen. De gemeente wenst de percelen grond daarom uit te geven ten behoeve van de aanleg van een of meer PoP’s, als onderdeel van een glasvezelnetwerk. Op basis van het ingediende verzoek gaat de gemeente ervan uit dat Delta Fiber Netwerk de enige geïnteresseerde is om een glasvezelnetwerk aan te leggen in de gemeente.

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend dan wel beroep worden ingesteld in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 3 weken na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan ro-secretariaat@abg.nl t.a.v. Lex Denissen, jurist grondzaken van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

De termijn van 3 weken geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen gemotiveerd bericht is ontvangen, dan zal de gemeente uitvoering geven aan haar voornemen koopovereenkomst aangaan met Delta Fiber Netwerk B.V.. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en Delta Fiber Netwerk B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Naar boven