Ontwerpbestemmingsplan “Dorpsstraat 5-7 Bleiswijk (De Snip)”, Bleiswijk, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van donderdag 24 november 2022 tot en met woensdag 5 januari 2022 het ontwerpbestemmingsplan “Dorpsstraat 5-7 Bleiswijk (De Snip)” met identificatienummer: NL.IMRO.1621.BP0202-ONTW voor iedereen ter inzage ligt.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan omvat de herontwikkeling van de locatie aan de Dorpsstraat 5-7 (de Snip) te Bleiswijk voor een combinatie van functies in de vorm van verschillende voorzieningen, ouderenappartementen en zorgwoningen met een gemeenschappelijke ruimte.. De ontwikkeling is gelegen in het westen van de kern Bleiswijk. In het vigerende bestemmingsplan “Centrum Bleiswijk“ kent de locatie de bestemming ‘Gemengd’. De ontwikkeling past niet (geheel) binnen de in het vigerende bestemmingsplan toegestane functies en bouwmogelijkheden. Om de voorgenomen ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Plangebied

De ontwikkeling is gelegen in het westen van de kern Bleiswijk. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • de woning aan de Dorpsstraat 15 ten noorden;

  • een watergang en de woning aan de Dorpsstraat 9 en 9a ten oosten;

  • de Dorpsstraat en een parkeerterrein ten westen;

  • een parkeerterrein ten zuiden.

MER-beoordelingsbesluit

Vastgesteld is, dat geen milieueffectrapportgage voor deze ontwikkeling behoeft te worden opgesteld. Bij de toelichting op het bestemmingsplan is als bijlage de “Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling” opgenomen. Onder verwijzing naar deze notitie en de betreffende paragraaf van de toelichting op het bestemmingsplan is besloten op 10 mei 2022 dat er geen sprake is van nadelige milieueffecten. Dit besluit betreft een voorbereidingshandeling in de zin van art 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijk besluit is niet vatbaar voor zelfstandig bezwaar of beroep. Belanghebbende kunnen een reactie tegen het MER-beoordelingsbesluit kenbaar maken door een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, zoals hieronder vermeld.

Zienswijzen bestemmingsplan

U kunt het ontwerpplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl [https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.1621.BP0202-ONTW]

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, team Omgevingsrecht, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0202/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven