1e wijziging van het Uitvoeringsbesluit Parkeren Delft 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Delft;

 

gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de artikelen 3 en 4 van de Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2020;

 

BESLUIT:

 

vast te stellen de 1e wijziging van het Besluit houdende regels omtrent het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren als bedoeld in de Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting 2020 (Uitvoeringsbesluit Parkeren Delft 2020)

Artikel I  

Het uitvoeringsbesluit Parkeren Delft wordt als volgt gewijzigd:

 

Huidige Tekst

Voorgestelde tekst

Artikel 2, lid 6

Voor de aanvraag van een vergunning voor de tweede woning, op basis van lid 2.b., gelden de tarieven van een volgende vergunning voor het gebied waarop de aanvraag betrekking heeft.

Artikel 2 lid 6

Voor de aanvraag van een vergunning voor de tweede woning, op basis van lid 2.b., gelden de tarieven van een volgende vergunning voor het gebied waarop de aanvraag betrekking heeft. In de binnenstad wordt geen vergunning voor de tweede woning uitgegeven.

Artikel 3, lid 5

Een parkeervergunning wordt niet verleend indien de aanvrager beschikt over een parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals gedefinieerd in artikel 18 van dit besluit.

Artikel 3, lid 5

Komt te vervallen, door overlap met artikel 3, lid 6.

Artikel 3, lid 13

Een bedrijfsvergunning voor een schilgebied (C, E, F en Z) - vijfdaags is geldig van maandag tot en met vrijdag, op al deze dagen tot 21:00 uur.

Artikel 3, lid 13

Een bedrijfsvergunning voor een schilgebied (C, E, F en Z) – vijfdaags is geldig van maandag tot en met vrijdag, op al deze dagen tot 24:00 uur.

Artikel 3, lid 17

Het toevoegen of wijzigen van een kenteken voor de bedrijfsvergunningen kan maximaal 12 keer voor vergunningen die minder dan 6 maanden geldig zijn en maximaal 25 keer per jaar voor vergunningen die meer dan 6 maanden geldig zijn.

Artikel 3, lid 17

Komt te vervallen.

Een technische beperking vormde in het verleden de aanleiding om een maximaal aantal kentekens vast te stellen. Inmiddels is deze technische beperking niet meer aan de orde. Daarmee is dit artikel overbodig geworden.

Artikel 4, lid 8

Bij schrijnende gevallen bij mantelzorg kan het aantal uur van 600 maximaal tweemaal per jaar kosteloos verhoogd worden met een extra 200 uur. De beoordeling of er sprake is van mantelzorg en schrijnendheid wordt uitgevoerd door het sociale domein binnen de gemeente.

Artikel 4, lid 8

Bij schrijnende gevallen bij mantelzorg kan het aantal uur van 600 maximaal tweemaal per jaar worden verhoogd door het kopen van een extra 200 uur. De beoordeling of er sprake is van mantelzorg en schrijnendheid wordt uitgevoerd door het sociale domein binnen de gemeente.

Artikel 12, lid 3

Een verenigingenvergunning kan worden verleend aan een vereniging met een officieel vestigingsadres binnen de gemeente Delft en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Artikel 12, lid 3

Een verenigingenvergunning kan worden verleend aan het bestuur van een vereniging met een officieel vestigingsadres in de schil of het overig gebied en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Voor de binnenstad is het niet mogelijk een verenigingenvergunning te verstrekken.

Artikel 12, lid 4

Per vereniging kunnen maximaal 2 vergunningen worden verstrekt.

Artikel 12, lid 4

Per vereniging kunnen maximaal 2 vergunningen worden verstrekt, waarop maximaal 3 kentekens tegelijkertijd actief kunnen staan per vergunning.

Bijlage 1: Geldigheid vergunningen, producten schil

/

Bijlage 1: Geldigheid vergunningen, producten schil

Bewonersvergunning –verhuisvergunning – bezoekersvergunning bewoners/ verhuizen – verenigingenvergunning gebied T

Artikel II  

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking per 1 november 2022.

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 5 juli 2022,

, burgemeester

, secretaris

Naar boven