Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Wabo (inclusief afwijking bestemmingsplan), het nieuw bouwen van een woongebouw met 7 appartementen met bijbehorende bouwwerken a/d Spoorstraat 32 te Didam

Burgemeester en wethouders van Montferland maken bekend dat het ontwerpbesluit op de aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuw bouwen van een woongebouw met 7 appartementen met bijbehorende bouwwerken a/d Spoorstraat 32 te Didam met ingang van 23 november 2022 gedurende 6 weken (tot en met 3 januari 2023) ter inzage ligt. Een en ander met de aanvraag en de daarbij behorende stukken.

Het ontwerpbesluit voorziet in het voornemen om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de regels van het geldende bestemmingsplan Woonwijken Didam door medewerking te verlenen aan de ingediende aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteiten:

- Bouwen;

- Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (bestemmingsplan).

Voor het project is geen verklaring van de gemeenteraad vereist waaruit blijkt dat zij geen bedenkingen (VVGB) heeft tegen dit voornemen. Om procedures te versnellen en te vereenvoudigen, heeft de gemeenteraad categorieën van gevallen aangewezen waarin een VVGB niet is vereist. Dit voorgenomen project valt binnen deze aangewezen categorieën.

Vanaf 23 november 2022 kunnen de stukken behorende bij deze ontwerp omgevingsvergunning (digitaal) worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 te Didam. Wij adviseren hiervoor een afspraak te maken.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent de voorgenomen afwijking van het bestemmingsplan schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Montferland, Postbus 47, 6940 BA Didam. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling via tel. 0316-291391.

Inzagetermijn/zienswijzen: van 23 november 2022 tot en met 3 januari 2023

Didam 22 november 2022

Burgemeester en wethouders van Montferland

Naar boven