Ontwerp bestemmingsplan Wethouder Jan Tieckenstraat, Angerlo en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden geluid

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zevenaar maakt bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Wethouder Jan Tieckenstraat, Angerlo” met ingang van 24 november 2022 gedurende zes weken door iedereen kan worden ingezien.

Ook ligt ter inzage het “Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde geluid”.

Inhoud van het bestemmingsplan

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch/planologisch kader voor het realiseren van 9 woningen en het omzetten van twee bedrijfswoningen naar burgerwoningen aan het perceel Wethouder Jan Tieckenstraat 25 te Angerlo.

Hogere grenswaarden geluid, op grond van de Wet geluidhinder Als gevolg van het wegverkeer op de Rivierweg (N338) is vanwege de geluidsbelasting op de nieuw te bouwen woningen op grond van de Wet geluidhinder een besluit hogere (grens)waarden benodigd. Het college van burgemeester en wethouders kunnen een hogere waarde vaststellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. Alvorens de hogere grenswaarden worden vastgesteld, wordt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid eveneens ter inzage gelegd voor de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden geluid liggen van 24 november 2022 tot en met 4 januari 2023 ter inzage en zijn op afspraak door iedereen gedurende openingstijden in te zien in het gemeentehuis Zevenaar, Kerkstraat 27 in Zevenaar. Het bestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere grenswaarden geluid zijn digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: https://0299.ropubliceer.nl/ en via de landelijke site: Externe link:www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN:NL.IMRO.0299.BP06WETHTIECKENSTR-ON01.

Zienswijzen U dient uw zienswijze binnen de genoemde periode te richten aan het college van burgemeester en wethouders. Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan een afspraak met de heer Schut, van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer: (0316) 595 111.

 

Zevenaar, 23 november 2022

Naar boven