Ontwerp-saneringsprogramma “Geluidsanering Reusel-centrum”

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 89 van de Wet geluidhinder bekend dat zij van plan zijn een saneringsprogramma vast te stellen voor het project “Geluidsanering Reusel-centrum”.

 

Het saneringsprogramma heeft tot doel het wegverkeerslawaai in de dorpskern Reusel ten gevolge van de Wilhelminalaan en de Schoolstraat/Zeegstraat bij de saneringswoningen te beperken.

 

Onderzocht is wat de geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de gevels van de saneringswoningen is en hoe die kan worden terug gedrongen. Conclusie is dat het herinrichten van de Wilhelminalaan tot 30 km/u weg gezien mag worden als saneringsmaatregel. De saneringswoningen aan de Schoolstraat, Zeegstraat en Wilhelminalaan komen aanvullend in aanmerking voor een onderzoek of het binnenniveau voldoet en of de woningen eventueel in aanmerking komen voor aanvullende gevelmaatregelen.

 

Ontwerp-saneringsprogramma bekijken

Het ontwerp-saneringsprogramma bestaande uit het akoestisch onderzoek, het UK/s formulier (subsidieaanvraagformulier) en de lijst met woningen ligt van 21 november 2022 tot en met 2 januari 2023 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op de website van de gemeente www.reuseldemierden.nl.

 

Zienswijze

Tegen het ontwerp-saneringsprogramma kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Reusel-De Mierden, Postbus 11 5540 AA Reusel. Daarnaast kunnen zienswijzen mondeling naar voren worden gebracht. Hiertoe kunt u een afspraak maken met de heer C. Bullens van de afdeling VTH- De Kempen via 0497 – 650 650 of via c.bullens@kempengemeenten.nl.

 

De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten:

uw naam en adres;

de datum;

een omschrijving van het besluit waartegen de zienswijzen zijn gericht;

de motivering/onderbouwing van de zienswijzen.

 

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris,

dhr. J.P.P.S. Ruyters

de burgemeester,

mw. A.J.M.H. van de Ven

Naar boven