Verleende omgevingsvergunning Mestbassin Veldweg Zeijerveld

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat in afwijking van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied, herziening artikel 30 WRO” een omgevingsvergunning is verleend op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het realiseren en gebruiken van een mestbassin aan de Veldweg te Zeijerveld.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Het plan voorziet in het realiseren van een mestbassin ten behoeve van het agrarisch bedrijf van aanvrager, gelegen aan de Vorenkampsweg 2 te Zeijerveld. Het mestbassin wordt gerealiseerd aan de noordoostelijke rand van het kadastrale perceel gemeente Assen, sectie AC, nummer 819 aan de Veldweg te Zeijerveld. De afstand van het mestbassin tot het bedrijf bedraagt circa 1.200 m. Dit bassin wordt gebruikt om aan het bassin grenzende percelen te bemesten met van elders aangevoerde mest. Dit is een duurzamere oplossing dan de mest vanaf de bedrijfslocatie te verspreiden op deze landerijen.

Ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken hebben met ingang van 31 augustus 2022 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. De omgevingsvergunning wordt daarom ongewijzigd verleend.

Ter inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 23 november 2022 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis (Noordersingel 33 te Assen). Deze kunt u tijdens werkdagen inzien.

De digitale versie van de omgevingsvergunning met het planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20210299-VST1 is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Deze mogelijkheid staat open voor:

  • 1.

    belanghebbenden. Dat wil zeggen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, bijvoorbeeld omdat het uw eigendom raakt of omdat er iets verandert in uw omgeving waar u last van heeft;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van 5 januari 2023 (daags na afloop van de beroepsperiode). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen & Ondernemen, via telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Assen, 22 november 2022

Naar boven