Tweede wijziging van de Subsidieregeling samenvoegen en vergroten van woningen Rotterdam Zuid 2019/1

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van 15 november 2022 van de wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen registratienummer 22b06253;

 

gelet op artikel 3, derde lid, van de Subsidieverordening Rotterdam 2014;

 

overwegende, dat het wenselijk is de bepalingen met betrekking tot de subsidiabele activiteiten, de aanvraagtermijnen de looptijd van de regeling te wijzigen;

 

besluit:

Artikel I  

De Subsidieregeling samenvoegen en vergroten van woningen Rotterdam Zuid 2019/1 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 3 komt te luiden:

 

Artikel 3 Subsidiabele activiteiten

Het college kan eenmalig, per adres, subsidie verstekken voor het samenvoegen of vergroten van particuliere woningen.

 

B

In artikel 7, tweede lid, wordt ‘30 september 2022’ vervangen door ‘30 september 2026’.

 

C

In artikel 6, wordt een vierde lid toegevoegd: Het subsidieplafond is vastgesteld onder voorbehoud dat voldoende middelen door de gemeenteraad op de begroting beschikbaar worden gesteld.

 

D

In artikel 13, tweede lid, wordt ‘31 december 2022’ vervangen door ‘31 december 2026’.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 30 september 2022.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 15 november 2022.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl

Toelichting op wijziging en verlenging

Verlenging: De gemeente Rotterdam wil ook de komende vier jaar woningeigenaren in de aangewezen wijken de gelegenheid blijven bieden om hun woning te vergroten of samen te voegen, in lijn met de doelen van de NPRZ-pijler wonen. De doelstelling is dat in 2030 er zesduizend woningen op Rotterdam Zuid zijn samengevoegd, vergroot en of anderszins ingrijpend zijn verbeterd. Met de voortzetting van de Subsidieregeling willen we particuliere eigenaren in de genoemde gebieden blijven stimuleren om de stap te zetten naar het vergroten of samenvoegen van hun woningen met als doel een meer gedifferentieerde woningvoorraad en vermindering van de kwetsbare woningvoorraad (woningen kleiner dan 75m2).

 

Daarnaast loopt de oorspronkelijke Subsidieregeling af op 30 september 2022. Derhalve is terugwerkende kracht geregeld zodat eigenaren, die tussen 30 september 2022 en de inwerkingtredingsdatum van de verlenging van de Subsidieregeling hun woning hebben vergroot of samengevoegd, de gelegenheid krijgen alsnog subsidie aan te vragen.

 

Inhoudelijk zijn er geen grote wijzigingen aan de Subsidieregeling, alleen een verdere verduidelijking en aanvulling. Het was al expliciet uitgesloten dat er een stapeling van subsidies kan plaatsvinden door een combinatie van vergroten en samenvoegen. Nu is daar expliciet aan toegevoegd: het uitsluiten van twee keer subsidie voor vergroten en/of twee keer samenvoegen met hetzelfde adres. Het volgende is dus aangepast:

  • -

    Expliciet voorkomen van dubbele aanvragen door eigenaren voor hetzelfde adres door toevoeging van het woord eenmalig in artikel 3.

Naar boven