Inspraak concept Nadere regel uitstallingen Utrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht maken bekend dat het concept ‘Nadere regel uitstallingen Utrecht’ is vrijgegeven voor inspraak.

Volgens artikel 2:9 van de Algemene Plaatselijke Verordening (hierna: APV) Utrecht is het op dit moment verboden om uitstallingen in de openbare ruimte van de binnenstad te plaatsen. De regels die nu gelden voor uitstallingen zijn vastgelegd in Regels uitstallingen Utrecht.

Deze regels zijn verouderd en sluiten niet aan bij de praktijk in de binnenstad. Het verbod op uitstallingen dat nu geldt in de binnenstad wordt niet nageleefd en er wordt ook niet op gehandhaafd. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht de regels geactualiseerd. Daarbij is rekening gehouden met de toegankelijkheid van de drukke binnenstad en de ambities van de Omgevingsvisie Binnenstad.

De regels die zijn veranderd, zijn in het document geel gemarkeerd. U kunt alleen reageren op deze geel gemarkeerde regels.

Reageren op de concept regels

Het concept ‘Nadere regel uitstallingen Utrecht’ ligt vanaf 21 november tot en met 19 december 2022 vier weken ter inzage. U kunt tot en met 19 december 2022 uw reactie geven op de regels die zijn veranderd. U kunt de stukken op werkdagen tijdens openingstijdens ook inzien in het Stadskantoor, Stadsplateau 1.

  • -

    Stuur uw reactie per e-mail naar s.altaee@utrecht.nl

  • -

    Vermeld bij uw reactie ‘inspraakreactie uitstallingen’

 

Vervolg

Het college van burgemeester en wethouders neemt na 19 december 2022 een definitief besluit over de regels. Het college verwerkt daarbij alle binnengekomen inspraakreacties en past de regels mogelijk nog aan. Zodra het definitieve besluit is genomen, brengt de gemeente de belanghebbenden daarvan op de hoogte.

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem contact op met mevrouw S. Altaee (Vergunningen, Toezicht en Handhaving) via e-mail s.altaee@utrecht.nl of telefoon 06-41554065.

Naar boven