Voorbereidingsbesluit Flitsbezorgsupermarkten met dark stores

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

 

De gemeenteraad van Rotterdam heeft in zijn vergadering van 3 februari 2022 een voorbereidingsbesluit genomen. Besloten is dat een (paraplu)bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gebied dat bestaat uit het gehele grondgebied van Rotterdam.

 

Met het voorbereidingsbesluit wordt bepaald dat het voor het gehele grondgebied van Rotterdam verboden is om het gebruik van gronden en/of bouwwerken, of gedeelten daarvan, zoals dit bestond op het moment van inwerkingtreding van dit besluit, te wijzigen naar: vormen of vestigingen van detailhandel die blijkens hun reclame-uiting, presentatie, assortiment en/of bedrijfsvoering zijn te kwalificeren als flitsbezorgsupermarkt met dark store.

 

Een flitsbezorgsupermarkt met dark store is een specifieke vorm van detailhandel die niet is gericht op het klassieke winkelen, in de zin dat mensen ter plaatse komen om producten te vergelijken en uit te kiezen en wordt als volgt gedefinieerd: 

 

Een opslag-/distributie-/magazijnlocatie, al dan niet voorzien van een afhaalloket, van waaruit zeer snel in hoofdzaak dagelijkse boodschappen worden geleverd bij klanten die digitaal hun bestelling plaatsen.

 

Het college van burgemeester en wethouders kan op verzoek een omgevingsvergunning verlenen voor een afwijking van het verbod, indien het voorgenomen gebruik het (in procedure te brengen) paraplubestemmingsplan niet doorkruist.

 

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het voorbereidingsbesluit flitsbezorgsupermarkten met dark stores met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 4 februari tot en met 17 maart 2022 ter inzage. Het voorbereidingsbesluit is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0599.VB3099DarkStores-va01.

 

Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak inzien bij het Informatiecentrum gemeente Rotterdam, Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 AH Rotterdam. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 010 267 2514 of via e-mail bir@rotterdam.nl. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00 uur.

 

Indien het niet mogelijk is om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie wegens maatregelen in verband met het coronavirus, en het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de heer M. Krijgsman, 06 18345061. Er wordt dan in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

Rotterdam, 4 februari 2022

 

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen,

 

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling H.M. van Bockxmeer

 

 

Naar boven