Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Herenweg 17B en 19, Voorhout’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Herenweg 17B en 19, Voorhout’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2022TEY01067-ON01 voor een ieder ter inzage ligt.

Toelichting op het ontwerpbestemmingsplan

Op 30 mei 2021 is bij de gemeente een principeverzoek ingekomen voor de percelen Oude Herenweg 17B en 19 in Voorhout. Dit verzoek bestaat uit twee onderdelen, namelijk het vergroten van het bestaande woonperceel aan de Oude Herenweg 17B door het vergroten van de woonbestemming en het veranderen van de bedrijfswoning op nummer 19 naar een burgerwoning door het opnemen van een woonbestemming. Daartegenover staat de sloop van 6200 m2 kas. Dit verzoek past niet binnen de geldende bestemmingsplannen Buitengebied Teylingen en Buitengebied Teylingen (1e herziening), omdat voor de locatie waarbinnen de veranderingen plaatsvinden een agrarische bestemming voor bollenteelt geldt. Om deze reden is aan de gemeente verzocht om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor de locatie Oude Herenweg 17B en 19 in Voorhout. Als onderdeel van de bestemmingsplanprocedure is een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd van 25 augustus tot en met 5 oktober 2022 voor vooroverleg en inspraak. Het college heeft besloten om de beantwoording op de ingebrachte vooroverleg- en inspraakreacties samen met het ontwerpbestemmingsplan Oude Herenweg 17B en 19, Voorhout vast te stellen en de procedure voor het ontwerpbestemmingsplan Oude Herenweg 17B en 19, Voorhout met de identificatiecode NL.IMRO.1525.BP2022TEY01067-ON01 te starten door het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Terinzageligging

In het kader van de zienswijzenprocedure ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Herenweg 17B en 19, Voorhout’ vanaf donderdag 24 november 2022 tot en met woensdag 4 januari 2023 ter inzage in het gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’- ‘Ter inzage’ – ‘ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Herenweg 17B en 19, Voorhout’ kunt u meer informatie over het plan vinden.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerp wijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeente Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u contact opnemen met Fariq Ishaak van domein Ruimte, via 14 0252 of via de e-mail: f.ishaak@hltsamen.nl.

Naar boven