Besluit van de raad van de gemeente Aalsmeer tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Aalsmeer

Zaaknummer: Z21-055454

 

De raad van de gemeente Aalsmeer;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 november 2021 en 11 januari 2022;

gelet op voorgestelde inhoudelijke- en tekstuele APV wijzigingen op het gebied van openbare orde en veiligheid, de alcoholwet, lachgas, het toestaan van proeverijen en aanpak woonoverlast.

gezien het raadsvoorstel van 27 januari 2022;

besluiten:

Artikel I

De Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Aalsmeer wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

In de artikelen 2:24, eerste lid, 2:48, tweede lid en 3.5, tweede lid wordt de verwijzing naar ‘de Drank- en Horecawet’ vervangen door ‘de Alcoholwet’.

 

B .

Het eerder vervallen artikel 2.34 wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 2.34 Proeverijen

 

Het is slijtlokaliteiten, zoals bedoeld in de Alcoholwet, toegestaan proeverijen te organiseren.

 

C.

In artikel 2:48a, eerste lid, wordt na ‘ter bescherming van de openbare orde of het woon- en leefklimaat aangewezen gebied distikstofmonoxide (lachgas)’ ingevoegd ‘of daarop gelijkende waar’.

 

D.

Het vervallen artikel 2.76 wordt wederom toegevoegd en luidt als volgt:

 

De burgemeester kan, overeenkomstig artikel 151a van de Gemeentewet, bij verstoringen van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens, dan wel bij ernstige vrees voor het ontstaan daarvan, een gebied, met inbegrip van de daarin gelegen voor het publiek openstaande gebouwen en de daarbij behorende erven, aanwijzen als veiligheidsrisicogebied.

 

E .

Artikel 2.79 wordt als volgt gewijzigd:

 

1. Degene die een woning of een bij die woning behorend erf gebruikt, of tegen betaling in gebruik geeft draagt er zorg voor dat door gedragingen in of vanuit die woning of dat erf of in de onmiddellijke nabijheid van die woning of dat erf geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden wordt veroorzaakt

F.

De artikelsgewijze toelichting van de APV wordt gewijzigd conform de aan dit wijzigingsbesluit bijgevoegd document “Artikelsgewijze APV toelichting”.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 27 januari 2022.

De griffier,

Olaf van Kolck

De voorzitter,

Gido Oude Kotte

Naar boven