Vaststelling bestemmingsplan herontwikkeling Roskam en Klaver Zwartsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: De gemeenteraad van Zwartewaterland heeft op 10 november 2022 besloten het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Roskam en Klaver’ vast te stellen. De gemeenteraad heeft besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 13 appartementen en maximaal 9 vrijstaande woningen mogelijk gemaakt. Waarbij de optie wordt geboden om maximaal 2 vrijstaande woningen te vervangen door maximaal 4 twee-onder-één-kapwoningen. Voor dit bestemmingsplan is ook een hogere grenswaarde verleend van 57 dB voor de grondgebonden woningen en 59 dB voor de appartementen vanwege de aanwezige geluidsbelasting van de N331, Rondweg.

Gewijzigde vaststelling

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan is de waterparagraaf aangevuld met de maatregelen die worden getroffen ten aanzien van de waterveiligheid. Tevens is de kavelindeling van de westelijke rij grondgebonden woningen in het beeldkwaliteitsplan aangepast. Op deze manier is het beeldkwaliteitsplan aangepast op de eventuele realisatie van vier twee-onder-één-kapwoningen. Tenslotte is het plangebied enigszins gewijzigd, waardoor een meer op de praktijk toegespitste situatie ontstaat ten aanzien van de erfgrens tussen de woningen aan de westzijde en het naastgelegen perceel.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorend beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van 23 november 2022 tot en met 3 januari 2023 ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1896.BP0072-VS01.

De papieren versie van het bestemmingsplan is in het gemeentehuis in te zien op afspraak. Hiervoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 038.

Beroep

Tegen de besluiten tot vaststelling kan van 23 november 2022 tot en met 3 januari 2023 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als een belanghebbende beroep instelt kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek moeten worden gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 4 januari 2023, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven