Didam-arrest: eén-op-één verhuur gemeentegrond

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verhuren, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de verhuur of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verhuur.

De gemeente Land van Cuijk heeft het voornemen om snippergroen gelegen grenzend aan de voorkant van het huisperceel van onderstaand adres te verhuren aan de eigenaar van dit huisperceel. De gemeente geeft hiermee uitvoering aan haar snippergroenbeleid. In dit beleid is opgenomen dat snippergroen enkel wordt verhuurd aan eigenaren van het aan het snippergroen grenzend perceel.

De gemeente Land van Cuijk is eigenaar van het perceel, kadastraal bekend, MIL00, sectie C, nummer 2271, welke grotendeels bestaat uit de Korenbloemstraat te Sint Hubert. Een klein gedeelte van dit perceel aan de voorkant van het huisperceel aan de Korenbloemstraat 15 is in gebruik bij de bewoners van dit huis.

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de huur van de strook grond omdat u interesse heeft in de huur en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie aan de gemeente kenbaar maken. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verhuur alsnog op basis van een openbare verhuurprocedure dient plaats te vinden.

Uw zienswijze (schriftelijk) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. Z/21/286992.

 

Adres:

Kadastrale gegevens:

Oppervlakte:

Datum publicatie:

Korenbloemstraat 15 te Sint Hubert

MIL00, C, 2271 (ged.)

Ongeveer 24 m²

Naar boven