Onttrekkingsbesluit onbewaakte spoorwegovergang Meuserstraat-Wormvoetpad, gelegen tussen huisnummers Meuserstraat 126 en 128 te Kerkrade.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade maken bekend dat op 17 november 2022 de gemeenteraad een besluit (nummer 22Rb078) heeft genomen om de onbewaakte spoorwegovergang Meuserstraat-Wormvoetpad te Kerkrade, gelegen tussen huisnummers 126 en 128 aan de Meuserstraat te onttrekken aan het openbaar verkeer, in dit geval voor voetgangers en voertuigen voor beheer en onderhoud (gemeente Kerkrade, ProRail B.V. en Waterschap Limburg).

Inzage

Met ingang van 25 november 2022 tot en met 4 januari 2023 zijn het onttrekkingsbesluit met de bijbehorende stukken in te zien via www.officielebekendmakingen.nl. Ook kan een telefonische afspraak via 14-045 worden gemaakt om de stukken in te zien bij de vakbalie Bouwen, Wonen, Leefmilieu, op de begane grond van het stadskantoor aan de Markt 33 te Kerkrade.

Procedure

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit onttrekkingsbesluit een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening bij de rechtbank Limburg worden ingediend.

Mededeling beroep en voorlopige voorziening

Tegen dit onttrekkingsbesluit kunnen:

- belanghebbenden die zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren hebben gebracht, en

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren hebben gebracht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit onttrekkingsbesluit tegen dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen.

Dit kan bij de Rechtbank Limburg (Bestuursrecht, postbus 950 6040 AZ Roermond).

Het beroep schorst evenwel niet de werking van dit onttrekkingsbesluit. Dit betekent dat het onttrekkingsbesluit in werking treedt op de dag na de dag waarop het is bekendgemaakt.

Als binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank is ingediend, treedt het onttrekkingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kerkrade, 24 november 2022

Burgemeester en wethouders van Kerkrade,

 

Namens deze:

Dr. T.P. Dassen-Housen, R.M.J.S. Stijns

 

Naar boven