Besluit van de raad van de gemeente Barneveld tot tweede wijziging van de Verordening doelgroepen sociale woningbouw en middenhuur gemeente Barneveld 2021

De raad van de gemeente Barneveld;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nummer 2378;

 

gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; artikelen 1.1.1 en 3.1.2 van Besluit ruimtelijke ordening en de artikelen 7a tot en met 7d van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet

 

besluit:

Artikel I

De Doelgroepenverordening Barneveld 2021 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 1, sub b, komt te luiden:

  • b.

    Sociale koopwoning laag: een koopwoning met een koopprijs vrij op naam (VON) van ten hoogste € 260.000,- die in aanmerking komt voor een lagere sociale grondprijs per m2 die is vastgelegd in de geldende gemeentelijke Notitie grondprijzen. Deze koopprijsgrens kan worden aangepast door het college van burgemeester en wethouders.

     

    Sociale koopwoning hoog: een koopwoning met een koopprijs vrij op naam (VON) tussen € 260.000,- en € 320.000,-, waarvan de grondkosten worden bepaald overeenkomstig de geldende gemeentelijke Notitie grondprijzen. Deze koopprijsgrens kan worden aangepast door het college van burgemeester en wethouders.

B

Artikel 3, komt te luiden:

Als doelgroep voor sociale koopwoningen worden aangemerkt huishoudens die op het moment van de start van de inschrijfprocedure voor de desbetreffende woning(en) een gezamenlijk Huishoudinkomen hebben van:

  • -

    maximaal € 60.000,- bruto in geval van sociale koop laag;

  • -

    maximaal € 70.000,- bruto in geval van sociale koop hoog.

Het college van burgemeester en wethouders kan deze norminkomens (jaarlijks) aanpassen.

 

C Toelichting

De volgende zinnen uit de toelichting worden gewijzigd in de volgende teksten:

  • ‘Een sociale koopwoning is hier gedefinieerd als Sociale Koop Laag (tot € 260.000) en Sociale Koop Hoog (€ 260.000 tot € 320.000), prijspeil 2022’.

  • ‘Voor een sociale koopwoning laag geldt een (gezamenlijk) bruto huishoudinkomen van maximaal € 60.000; voor een sociale koopwoning hoog en geliberaliseerde woningen voor middenhuur geldt een (gezamenlijk) bruto huishoudinkomen van maximaal € 70.000,-‘.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking van het besluit.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 3 november 2022.

De raad voornoemd,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven