Openbare kennisgeving besluit vormvrije m.e.r. beoordeling bestemmingsplan Grotesteeg 8A en 29

Burgemeester en wethouders van Weert maken ingevolge artikel 7.17, 4e lid, van de Wet milieubeheer bekend dat de volgende beslissing is genomen.

 

Op grond van categorie 11.2 van onderdeel D van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 geldt voor het houden van maximaal 500 schapen op de locatie Grotesteeg 8A in het bestemmingsplan Grotesteeg 8A en 29 de vormvrije mer-beoordelingsplicht. Er dient dan te worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen die het noodzakelijk maken dat een milieu-effectrapportage wordt opgesteld.

 

Schram is voornemens op de agrarische bedrijfslocatie aan de Grotesteeg 8A maximaal 500 schapen te houden. Er doen zich geen ‘bijzondere omstandigheden’ voor die het opstellen van een milieu-effectrapportage vragen. Op 1 november 2022 is besloten dat er voor de voorgenomen oprichting geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld.

 

De beslissing kan met ingang van 10 november 2022 worden ingezien in het gemeentehuis van Weert. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt via tel. (0495) 575 221.

 

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Zienswijzen kunnen te zijner tijd kenbaar gemaakt worden in het kader van de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten het bestemmingsplan.

 

Weert, 9 november 2022

Naar boven