Gemeente Tynaarlo - ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Taarloseweg Vries’ ter inzage

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Taarloseweg Vries’ ter inzage wordt gelegd.

Inhoud

Voor het perceel Taarloseweg 45 te Ubbena wordt toepassing gegeven aan de ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling. Het grootste deel van de agrarische en landschap ontsierende bebouwing, met een oppervlakte van circa 2.800 m2, zal worden gesloopt. De bedrijfswoning en een deel van de oude ligboxenstal zal worden gehandhaafd. De voormalige agrarische bedrijfswoning wordt daarbij voorzien van een woonbestemming. Tevens is voor deze locatie een landschappelijk inpassingsplan opgesteld.

Ter vervanging van bovengenoemde opstallen zullen twee compensatie-woningen worden gerealiseerd op een perceel aan de Taarloseweg, kadastraal bekend Vries sectie T nummer 1648 (gedeeltelijk).

De te slopen opstallen bevinden zich op het grondgebied van de gemeente Assen, terwijl herbouw van de woningen plaatsvindt binnen de gemeente Tynaarlo. Om deze herbouw mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Naar aanleiding van de ontvangen inspraakreactie is het bestemmingsplan ten opzichte van het voor-ontwerpbestemmingsplan op enkele geringe onderdelen gewijzigd.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 11 november 2022 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het ontwerpbestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPTaarlosewegVries-0301

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Dat kan per post naar Postbus 5, 9480 AA Vries of per e-mail naar info@tynaarlo.nl.

Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar de gemeenteraad. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met team Ruimte en Duurzame Ontwikkeling via telefoonnummer 0592 - 266 662.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven