Ontwerp-saneringsprogramma wegverkeerslawaai Land van Cuijk, betreffende de voormalige gemeente Sint Anthonis

ONTWERP-SANERINGSPROGRAMMA WEGVERKEERSLAWAAI

In de gemeente Land van Cuijk binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Sint Anthonis zijn woningen gelegen die vanwege wegverkeerslawaai een te hoge geluidbelasting ondervinden. Burgemeester en wethouders hebben een Ontwerp-saneringsprogramma gemaakt voor woningen gelegen aan de volgende wegen, gelegen: Blauwstraat, De Quayweg, Deurneseweg, Kloosterstraat, Loonseweg, Noordstraat, Papenvoortsedijk, Peelkant, Stevensbeekseweg, N272, N277 en N602. De woningen uit het Ontwerp-saneringsprogramma vallen, vanwege de geluidbelasting uit het peiljaar 1986, onder de saneringsregeling van de Wet geluidhinder.

Het Ontwerp-saneringsprogramma geeft een omschrijving van de uitgangspunten en van de maatregelen welke in aanmerking komen om de geluidbelasting, veroorzaakt door het wegverkeerslawaai, op de gevel van woningen en andere geluidgevoelige gebouwen zoveel mogelijk te beperken. Het Ontwerp-saneringsprogramma bestaat uit een akoestisch onderzoek en een UK/s formulier.

Om de berekende geluidbelasting op de gevel van de woningen ook in de toekomst te kunnen waarborgen, dient het saneringsprogramma te worden vastgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het Ontwerp-saneringsprogramma ligt met ingang van 9 november 2022 gedurende zes weken ter inzage bij de balie op het gemeentehuis in Cuijk, Louis Jansenplein 1 Cuijk. Het Ontwerp- saneringsprogramma kan hier worden ingezien op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Reageren

Tijdens de periode dat het Ontwerp-saneringsprogramma ter inzage ligt, kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het opgestelde programma en de voorgestelde saneringsgrenswaarden.

Uw zienswijze kunt u schriftelijk richten aan Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Bijlagen:

    • -

      Rapportage akoestisch onderzoek Geluidsanering wegverkeerslawaai gemeente Sint Anthonis;

    • -

      Aanvraagformulier UK/S

    • -

      Bijlage bij UK/S-formulier: lijst met saneringsobjecten

Naar boven